Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Vi alla vill ha saker presenterade för oss i en ordning. Från viktigt till mindre viktigt. Om du då inte är undantaget. Den här bloggen är hyfsat strukturerad trotts att den behöver vässas lite på strukturen för att ta fram sånt som är lite viktigare än annat. Men hur kan vi tänka när vi organiserar bloggen och varför är det ens viktig.

kan vara något av det viktigaste du gör

Allt ditt innehåll är inte av samma värde, kvaliteten variera lite. Som det du har i din sidebar/sidomeny har inte samma väder som det du har i dina inlägg. Sen har dina inlägg olika värde. Men om vi tittat på vad de olika delarna på din blogg har för prioritering.

Det du möts av först är en header

Här är din första chans att fånga besökaren. Få dom att vara kvar, du lägger ju upp saker på webben för att de ska konsumeras. Vi som besöker din sida ska ju ta del av det du säger. Och ditt första intryck är headern! Vad säger den om dig? Många som kör en bild på sig själva centrerar hela bloggen kring sig själva och mycket lite på det som är runt omkring. Som exempel. Du organiserar ditt innehåll och skapar det för att ge ett budskap. Helt enkelt vad är det du vill säga och reflekteras ordningen av det du vill säga?

Den vanligaste strukturen på en blogg innehåller 5 block

Du har header, meny, inlägg (main conten), sidebar och footer. Den här strukturen har du dig att röra dig på. Och alla delar knyter samma i ett helhetsintryck. En bra organisering ger dina besökare en röd tråd igenom hela sidan. Det blir även lättare för dom som är på din sida att ta sig fram till det som de vill ha. För de är på din blogg av ett skäl och det finns inget så frustande än att inte hitta. Eller hur?

1. Header

Vart har de hamnat? Symboliskt vad handlar sidan om?

2. Meny

Kan det finnas mer information som de behöver? Som dina tjänster, mer om dig, policy. Det ger även ett extra push i vad det är för typ av hemsida. Det ser mer professionellt ut att ha fler sidor än bara bloggen.

3. Inlägg

Här samlar du allt ditt viktigast. För det här är hela din sidas ryggrad. Här bär du upp eller sänker skiten helt totalt! Fler inlägg om att organisera din blogg här:

4. Sidebar

Vad behöver det få lite mer information om? Som vem är du, vad heter du? Många glömmer att skriva ut sitt namn på bloggen, det är nästan det viktigaste för att kunna skapa en relation med någon. Namnet. För dina läsare vill ju skapa en relation med dig och då vill de veta vad du heter. Sidebaren är lite som såsen till en maträtt. Det går att äta utan den men ger dig en extra upplevelse när den finns där!

5. Footer

Ett avslut och en försäkran om att om du kommit hit ner och inte hittat det du söker så kan de alltid vända sig till dig. Om du tittar på denna sidan så hittar du ingen footer då det är en sån sak som jag putter framför mig hela tiden. Men den är kanske minst viktig men ändå viktig. För att det är här alla dina besökare som söker efter något specifikt kommer hamn om de inte hittar det. Så då kan du peka dom i rätt riktning.  Att ta kontakt med dig.

Ordningen på din blogg men hur sorterar jag upp det?

Att organisera din blogg kommer ner till vad vill du säga.

Min blogg handlar om……..

Det handla om att lyfta fram det du vill säga som på min fösta sida kan du hitta länkar till artiklar som jag har skrivit, du skulle kunna ha tre förslag i din sidebar som visar på dina mästerverk. Eller varför inte byta ut dom efter årstider? Saker som du inte behöver är en kalender, för det säger egentligen inget mer än vilka dagar du har publicerat dina inlägg på innan. Du behöver papper och penna för att du ska kunna organisera din blogg som är bäst för dig. Därför gjorde jag en mall så du bara kan fylla i rutorna och se om du kan hitta ett mönster hur du ska kunna organisera din blogg! Ladda ner den här under.

[wpdm_package id=’9810′]

Om du gillade denna typen av inlägg? Lämna ett hjärta i kommentartråden, om du inte har något annat i tankarna som du vill dela med dig av.  Som vanligt är det något annat hör av dig via mail på kontakt@enklaknep.se!

Vill du läsa mer?!

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur stort känns inte en lansering av en hemsida eller blogg!? Allt måste ju vara perfekt från början. Eller? Min hemlighet för att inte gå under är att dela upp allt jag ska lansera i faser. Som den 27 september 2019 lanserar jag min fas 2 på Instagram. Och så här gjorde jag för att lätta på stressen och dela in mina saker i faser.  Allt börjar...

läs mer
Webbhotell kraften bakom en hemsida

Webbhotell kraften bakom en hemsida

Typ alla vet att man måste ha ett webbhotell och domän när man ska ha en hemsida. Men vad betyder det egentligen på riktigt? Det är helt galet vad vi it branschen gillar att slänga med ord hit och dit. Det vet ju alla typ, men om man inte vet då? Ingen fara jag tänkte att vi kunde kolla lite på det. Så att du kan få ut mer av din hemsida....

läs mer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *