Hur jag började blogga
Hur jag började blogga
11 november, 2015
100 kr bloggdesign
Bloggdesign för 100 kr
16 november, 2015

Att känna sig ensam i bloggandet

ensamt att blogga

När du väl börjar med bloggande kan det vara super ensamt och jobbigt. När du tittar runt på andras bloggar kan det kännas som att det är så mycket bättre. Att komma in i gemenskapen som finns bland vissa bloggare kan kännas som en omöjlighet. De där blickarna av oförståelse som man få av de som inte bloggar. Det kan verkligen kännas ensamt att blogg. 

ensam i bloggandet

Jasså du är en sån där bloggare?! Du gör inget vettigt då?!

De som inte bloggar verkar syna dig uppifrån och ner, lägga av en tråkig kommentar på att du inte gör något vettigt. Eftersom de bara har mötts av en viss typ av bloggar. Det finns lika många olika bloggar som det finns människor som skriver dom. Men just i den stunden som du får höra den där as trista kommentaren.. Det är som att bara för att du bloggar är du dum i huvudet och mindre kompetent än personen som står framför dig. Då känns det verkligen ensamt att blogga. Det är verkligen svårt för andra som inte är inne i bloggvärlden att förstå vad du faktiskt gör med en blogg. Därför är det viktigt att söka kontakt med likasinnade, andra som bloggar.

Känner du dig ensam? Det beror helt på dig

Jag fick lära mig den hårda vägen att du kommer inte långt med en taskig attityd och dåliga selfies. Det är lätt att bli den där bloggare som bara är självupptagen, som ljuger om sitt liv för att måla upp en verklighet som inte finns. Just för att det finns så många inom bloggvärlden som är just på det sättet. Är det lätt att tro att du måste med bli super ytlig och för att få fler läsare, uppröra dina läsare med as dumt tyckande. Men det är väldigt ensamt att blogga på det sättet och då inte bara för alla trådar som skapas om dig på flashback om vilken idiot du är. Utan att det är ingen som vill lära känna dig för den du är.

Fylla behovet och hitta din inspiration

Vi alla har behovet att få kontakt med likasinnade, för att inspireras. Snacka trender och mycket annat. Det finns alltid något du kan göra när du känner dig ensam i bloggandet. Det är bara du som kan göra något åt att du känner dig ensam. Bjud in andra till ditt nätverk genom en kommentar, var den personen som tar kontakt! Den som utvecklas och sitter inte stilla och undrar varför det känns så ensamt att blogga. Lämna en kommentar i de bloggarna som du tycker om att läsa och se vad som händer med din känsla om ensamhet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *