Är du också trött på att bloggen växer långsamt?!

Att blogga tar tid och det är alltid kul att ha läsare. Ju fler läsare ju roligare är det att andra tycker att det du skriver om är intressant och de vill ta del av vad du har att säga. Men att komma upp i många läsare tar tid. Den som säger nått annat ljuger. Det handlar ju inte om att få ett inlägg med många läsare och sen dör de av. Utan en jämn ström av läsare. 

trött på att bloggen växer långsamt

Läsare är inte ett kvitto på att din blogg är bra. Du kan ha super grymt innehåll utan mängder av läsare och tvärtom.

Statistik är lurigt

Statistik är inte ett mått på hur grym du är som bloggare, det visar bara hur mycket du marknadsför dig. För att det är inte för än du visar att du finns som dina läsare kan hitta dig, men tänk på balansen. Bil inte en spammare. Kvalitativa läsare får du när bloggen växer långsamt och inte en spurt för att du har skrivit ett känsloladdat inlägg som att röka och vara gravid. En kvalitativ läsaer gillar dig och dina åsikter. De ska ju inte läsa din blogg för att de tycker du är dum i huvudet, då kommer ju ingen av et få nått ut av bloggen.

När det står still i stället för att bloggen växer långsamt

Det är sjukt frustrerande när du har ett visst antal läsare och det stiger inte, vad gör man för fel? Eller bättre hur kan vi förändra det och bygga på vår läsarkrets? Det finns inget lätt svar för att olika typer av läsare lockas av olika saker. Generellt behöver du marknadsföra dig. Nå ut till fler människor, de som gillar din typ av blogg. Hur gör man det?

Ta tag i nischen

Vad handlar din blogg om, inte för än du vet vad du har för blogg så kan du inte nå ut till rätt läsare. De läsare som du har nu har hittat dig av en slump. När du vet vilken nisch du har är det lättare att leta sig fram till vart du kan marknadsföra din fantastiska blogg. Inom vilken kategori skulle din blogg hamna i (vardag/allmänt/allt möjligt är inte nischen för dig )? Ta ett papper och en penna och skriv ner vad din blogg handlar om med så färgstarka ord som möjligt.

Den här bloggen handlar om att inspirerar mina läsare till att utvecklas och må bättre, både IRL och på webben. 

trött på att bloggen växer långsamt pin

Ställen att marknadsföra sig

Det finns mängder av ställen där du kan länka till din blogg:

 • Facebookgrupper
 • Forum (som är inom din nisch)
 • Kommentera på andra bloggar
 • Gästblogga
 • Berätta för de runtomkring dig att du bloggar

Bara för att nämna några. Men hur hittar man bra grupper på Facebook där man kan dela sin länk? Jag gick in och sökte på ordet blogg i Facebooks sökfält och började lägga till mig till olika grupper. En av grupperna som heter bloggens värld är jag admin för om du skulle vilja vara med i den. Men forum då, hur sprider man sin länk utan att spamma? Gå in i diskussionerna på ämnen som relaterar till din blogg. Lägga alltid in en hälsning i slutet av ditt inlägg på forumet med en länk till din blogg. Vissa forum har funktionen att man kan bestämma hur varje inlägg ska avslutats utan att behöva lägga in det manuellt varje gång. Testa dig fram och se vad som ger resultat när du marknadsför din blogg.

Glöm inte att statistiken är inget kvitto på hur bra din blogg är!

Vill du läsa mer?!

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur stort känns inte en lansering av en hemsida eller blogg!? Allt måste ju vara perfekt från början. Eller? Min hemlighet för att inte gå under är att dela upp allt jag ska lansera i faser. Som den 27 september 2019 lanserar jag min fas 2 på Instagram. Och så här gjorde jag för att lätta på stressen och dela in mina saker i faser.  Allt börjar...

läs mer
Webbhotell kraften bakom en hemsida

Webbhotell kraften bakom en hemsida

Typ alla vet att man måste ha ett webbhotell och domän när man ska ha en hemsida. Men vad betyder det egentligen på riktigt? Det är helt galet vad vi it branschen gillar att slänga med ord hit och dit. Det vet ju alla typ, men om man inte vet då? Ingen fara jag tänkte att vi kunde kolla lite på det. Så att du kan få ut mer av din hemsida....

läs mer

4 Kommentarer

 1. Liselotte

  Du levererar som vanligt 🙂

  Bra inlägg!

  Svara
  • Johanna

   Tack ❤️

   Svara
 2. Fia

  Tack då skall ja inte ge upp hoppet då ? Bloggat mest gör min släkt men bytt från blogg.se till Nouw nu och fick lite fler läsare men som sagt få följare och fler går trögt!

  Svara
  • Johanna

   jag tycker verklig inte att du ska ge up hoppet. Hopps att bloggen växer stadigt fram 🙂

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *