18 augusti, 2015

Att blogga utan en planering

Denna veckan tänkte jag att testa hur det är att blogga utan att i förväg ha planerat vad man ska skriva om. De flesta som bloggar använder ju sig av denna metoden, och vad är fördelarna med den? Jag är inne på andra dagen och det börjar bli lite kämpigt. Hur bloggar man när skyddsnätet är borta?

Experiment

För mig är många av inläggen strukturerade från början, så att jag har något nytt varje måndag till fredag. Men så tänkte jag att vad händer om jag helt enkelt bara skriver på känn varje dag som inlägget ska komma upp. Det som jag har funnit svårt är att hitta en struktur i inläggen. Idag var det svårt att komma igång. Jag började på 5 olika inlägg innan jag bestämde mig för att berätta för dig om experimentet. När jag skriver på känn brukar jag spara dom till en dag som är lite torr eller om jag inte har hunnit skriva. Men nu ska jag skriva varje dag och sedan publicera det  och känna på vad som är det positiva och negativa. Hur gör du när du skriver dina inlägg?

Har du testa på olika sätt att skriva dina inlägg på? Vågar du testa ett nytt sätt att lägga upp dina inlägg på?

 

Vill du läsa mer?!

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur stort känns inte en lansering av en hemsida eller blogg!? Allt måste ju vara perfekt från början. Eller? Min hemlighet för att inte gå under är att dela upp allt jag ska lansera i faser. Som den 27 september 2019 lanserar jag min fas 2 på Instagram. Och så här gjorde jag för att lätta på stressen och dela in mina saker i faser.  Allt börjar...

läs mer
Webbhotell kraften bakom en hemsida

Webbhotell kraften bakom en hemsida

Typ alla vet att man måste ha ett webbhotell och domän när man ska ha en hemsida. Men vad betyder det egentligen på riktigt? Det är helt galet vad vi it branschen gillar att slänga med ord hit och dit. Det vet ju alla typ, men om man inte vet då? Ingen fara jag tänkte att vi kunde kolla lite på det. Så att du kan få ut mer av din hemsida....

läs mer

2 Kommentarer

 1. Maria

  Jag bloggar ofta vad som händer under dagen.
  Men har kommit på det att det inte är så lyckat alla gånger.
  För jag kommer aldrig på vad jag ska skriva om. Och det blir aldrig några bra inlägg på det sättet tycker jag..
  Hur gör du när du strukturerar dina inlägg???

  Svara
  • Johanna

   Hej Maria, jag strukturera inläggen på det här sättet:

   Titel.
   Tre viktiga punkter jag vill ha med i inlägget.
   1 nyckel ord eller fras jag vill använda i inlägget.
   3-6 nyckelord som jag tycker passar till inlägget och jag tror att andra söker på.
   Uppmaning till handling.
   Bild med nyckelord i.

   Så strukturerar jag ett inlägg, det är lättare att fylla i det först på papper och sedan använda det när man skriver själva inlägget.

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 • Att blogga utan en planering
 • Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben
 • Webbhotell kraften bakom en hemsida