Att blogga utan en planering

18 augusti, 2015

Denna veckan tänkte jag att testa hur det är att blogga utan att i förväg ha planerat vad man ska skriva om. De flesta som bloggar använder ju sig av denna metoden, och vad är fördelarna med den? Jag är inne på andra dagen och det börjar bli lite kämpigt. Hur bloggar man när skyddsnätet är borta?

Experiment

För mig är många av inläggen strukturerade från början, så att jag har något nytt varje måndag till fredag. Men så tänkte jag att vad händer om jag helt enkelt bara skriver på känn varje dag som inlägget ska komma upp. Det som jag har funnit svårt är att hitta en struktur i inläggen. Idag var det svårt att komma igång. Jag började på 5 olika inlägg innan jag bestämde mig för att berätta för dig om experimentet. När jag skriver på känn brukar jag spara dom till en dag som är lite torr eller om jag inte har hunnit skriva. Men nu ska jag skriva varje dag och sedan publicera det  och känna på vad som är det positiva och negativa. Hur gör du när du skriver dina inlägg?

Har du testa på olika sätt att skriva dina inlägg på? Vågar du testa ett nytt sätt att lägga upp dina inlägg på?

 

Vill du läsa mer?!

Bloggplanering 2.0 med en gåva

Bloggplanering 2.0 med en gåva

För att inte låta bloggen ta över hela livet så har jag märkt att planera sina inlägg hjälper super mycket. Speciellt...

2 Kommentarer

 1. Maria

  Jag bloggar ofta vad som händer under dagen.
  Men har kommit på det att det inte är så lyckat alla gånger.
  För jag kommer aldrig på vad jag ska skriva om. Och det blir aldrig några bra inlägg på det sättet tycker jag..
  Hur gör du när du strukturerar dina inlägg???

  Svara
  • Johanna

   Hej Maria, jag strukturera inläggen på det här sättet:

   Titel.
   Tre viktiga punkter jag vill ha med i inlägget.
   1 nyckel ord eller fras jag vill använda i inlägget.
   3-6 nyckelord som jag tycker passar till inlägget och jag tror att andra söker på.
   Uppmaning till handling.
   Bild med nyckelord i.

   Så strukturerar jag ett inlägg, det är lättare att fylla i det först på papper och sedan använda det när man skriver själva inlägget.

   Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0