bra vanor
Har du gjort en lista på alla din bra vanor?
27 oktober, 2015
Att säga vad man tycker bra eller dåligt-
Att säga vad man tycker bra eller dåligt?
30 oktober, 2015

Att bli anklagad för att ljuga av en lögnare

Lögner

Att bli smutskastad av något som inte överhuvudtaget är baserat på verkligheten. Det är nått väldigt förvirrande att bli anklagad för saker som man inte har gjort, få personliga egenskaper förvrängda. Det är väldigt förvirrande för å ena sidan bryr du dig inte om vad andra som du inte känner tycker om dig, men ändå är det som en tagg i ögat. Hur ska vi kunna acceptera att bli förtalade?

Lögner

Det jobbigaste som finns är att vi kan inte göra något åt det. Vi kan inte påverka vad personen säger om oss, oftast inte ens få ett slut på det. Vi kan bara veta att det sprids skit om oss och vid vissa tillfällen höra vad som sägs om oss. En lögnare brukar alltid avsluta med ja men du vet ju hur den och den är. Men vet de verkligen hur personen är?! Nej, självklart inte, de är ju så upptagna med att sprida en blid av sig själva på din bekostnad att de inte har en aning om vilken person du är.

För en sak är sant om en lögnare, de sprider lögner om dig just för att bygga upp en falsk illusion hos dom själva. Det handlar oftast inte om att de är avundsjuka på dig, utan att ljuga om dig ger dom något i utbyte. Det kan vara en lögn om att du är sjuk eller att du utsätter personen för det ena eller det andra, vad får de ut av det? Sympati från de som får lyssna på lögnen/lögnerna. Vad personen ljuger om skvallra vad de vill ha ut av de lögnen, sympati, oro, pengar, saker, ilska och många fler finns det.

Men det är jätte jobbigt att veta om att det finns någon i ens omgivning som förtalar dig. Hur ska vi kunna hantera det? Vetskapen om att det finns människor som dömer dig utifrån lögner. Lögner som rotar sig i ett behov som spridaren vill få uppfyllt och mycket lite om personen som lögnerna handlar om.

enklaknep-2

När vi konfronterar personen om lögnerna som vi har läst eller fått höra, är det plötsligt vi som ljuger. Det är vi som är elaka. Vi är boven i dramat, för att vi förhindrar nu dom att få det de vill ha. Vi förstör deras illusion om vilka de vill vara. Det handlar mycket lite om oss som blir utsatta för lögnen och mycket mer av vilken illusion som lögnaren vill skapa för andra människor. Många lögnare är smarta, de ljuger förberedande. Det betyder att de ljuger så att vid en konfrontation kommer inte andra tro dig. Du blir anklagad för att ljuga. Just för att den som har spridit lögner har lagt en grund på att du inte är trovärdig, de har rotat sina lögner på “ja du vet ju hur den personen är.”

Som med allt annat i livet kan vi inte påverka våra förutsättningar, i det här fallet är våra förutsättningar lögner om oss. Det vi kan göra är hur vi ska hantera det och vad vi bygger ifrån våra förutsättningar. Vi kommer aldrig får ut något av en lögnare, men vi kan bygga på oss själva. Vi bestämmer vem vi är och vill vara. Du är fanatisk och jag vet att även om det känns tungt kommer du att hitta ett sätt att gå vidare. En lögnare är alltid fast på samma ställe för att de bara kan utveckla sin illusion. Men den du är bygger ju inte på en illusions så du kan utveckla dig!

6 Comments

 1. Evy skriver:

  Hej. Ja har inte gjort nånting ännu hehe för jag vakna upp runt 11 men somna om å vakna upp runt halv 12 så ja ska snart gå upp. Blir lite sen frukost hehe.
  Ska skriva ner sen vad det blir att ja hittar på å göra. 🙂

 2. Bella skriver:

  Gus så bra skrivet!

  Ha nämligen en kille i min omgivning som ljuger, och han ljuger över att jag lämnar ansvar på min hund till han, blan annat. Det gör en ledsen.

  Och jag vet det är han för har kommit på han. Visst han har försökt ändra sig, mot mig verka det så men sen få man endå höra av folk, och delen du skrev om konfrontera, stämde så bra in på han. Det är skrämande att veta att en lögnare sätter sina vänner i dåligt ljus för att själv skina. Usch!

  Men åter igen jätte bra skrivet!

  • Johanna skriver:

   Usch vad jobbigt att han gör så. Ja du vet ju bäst vem som tar hand om din hund, det vet ju inte han. Hoppas att det inte tär allt för mycket på dig. Tack för din kommentar och att du ville dela med dig!

 3. Heej 🙂 tack för jätte söt kommentar i min blogg “11 knep om bloggcollage! 🙂 blev så glad! Har tittat och läst i din blogg med nu. Fantastiskt! Vilka råd du ger! JA här måste jag titta in snart igen! 🙂 Så sant det du skriver! Tack! Ha en fin dag!. Kram Manuel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *