Styrka som ligger i allas bloggar bloggstyrka
Bloggstyrka, att känna sig stark när man bloggar
5 augusti, 2015
riktigt förlåt
Att säga ett riktigt förlåt
7 augusti, 2015

Är du din egna energivampyr?

Är du en energivampyr

Ibland finns bara energin inte där. Ibland är det så att vi är våra egna värsta energivampyrer. Vi suger ut våran egna energi och tröttar ut oss på värdelösa saker. Hur kan vi vara effektiva och produktiva om vi är en energivampyr? 

Är du en energivampyr

Det är lätta att se när någon i din omgivning är en energivampyr, den där känslan av utmattning. Både känslomässigt och energimässigt utmattad efter att du har varit i kontakt med personen. Men om vi själva är energivampyren hur ska vi kunna veta att det är vi som lägger band på oss själva?  Ibland måste vi vända oss inåt och titta på vart alla energi går åt.

Känner du till leken men tänk om?
Tänk om hela jorden blir full av plastankor? Tänk om… Hjärnan spinner i väg, all din energi och känslomässiga tillstånd går upp i rök. Det finns verkligen inget slut på tänk om leken för än du bestämmer att det är slut. Det är ingen lätt sak, jag har fortfarande mina stödhjul på och det tar ett tag innan jag hinner ikapp mina tankar och sätter stopp för dom. Men första steget är alltid att ha kunskapen om att leken tänk om kan vara din fälla, din energivampyr. När jag ska stoppa hela tänk om leken, byter jag aktivitet. Vad jag än gör, så hittar jag på nått annat som gör att min hjärnan tvingas att göra något nytt. Skriva ner det funkar också, då behöver man inte försöka minnas alla tänk om saker.

Jag kan inte.
En riktig energivampyr skapar alla möjligheter som finns att säga nej till saker. Jag kan inte det, jag har inte råd och många andra bortförklaringar som du drar för dig själv för att inte ta steget att göra saken eller sakerna. Även om det tar emot att lämna ditt trygga hem, kommer du att tacka dig själv att du tvingade dig att göra den där saken. Vidga dina vyer, se saker med nya ögon och testa på nya saker ger dig energi, att säga nej till allt, till livet. Att säga nej gör att du får mindre energi för varje nej.

För att bli produktiva måste vi också veta vart vår energi tar vägen, om det onödiga saker som du ändå inte kan påverka som dränerar dig på din energi eller om det är något annat. Det är viktigare nu än någonsin att bygga på sig själv och förståelsen på alla saker vi gör tar kraft och energi. Det är viktigt för alla, men kanske lite extra viktigt för alla bloggare. För att bloggen inte ska köra oss rakt in i en vägg av känslomässig utmattning. Ta hand om dig och ha en fantastisk dag följd av möjligheter!

 

1 Comment

  1. Och ta pauser ! Lämna allt som har med internet att göra och ta en promenad, gärna i naturområden. Även om man inte är naturintresserad så gör det gott. Faktiskt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *