Är det viktigt att stå i centrum för Influencers?

När du sätter dig i ett rum fullt av influencers går det att få en syl i vädret då? Jag har tänkt mycket på hur självisk har influencvärlden blivit? Som att få ut något av varje situation, annars hade inte followtrain funnits. Det viktigaste verkar vara att tjäna pengar och få massa saker. Att  stå i centrum. 

Är det viktigt att stå i centrum för Influencers?

Visst vi alla vill ju nå ut. Men jag har sett att det har växt upp en ny gren i influence-världen där det bara handlar om att publicera innehåll för att få saker. Saker som smink, barnprylar och så vidare. Som jag skrev i ett tidigare inlägg om den frånvarande annonsören.

Är det viktigt att stå i centrum som person?

När jag tänker på att stå i centrum som person så tänker jag på att alltid försöka höja sig själv i alla situationer. Att ställa sig själv i rampljuset genom att tala om för folk runt omkring om hur stor man är som person. Det är här jag personligen gör skillnad på de som står i rampljuset på grund av det innehållet de skapar och de som ställer sig i centrum baserat på det de säger. Så vilken typ av centrum skulle du fördra, låta dina handlingar tala eller att du snackar till dig det?

Vi har många exempel på folk som blivit kända genom att tala om för alla hur kända dom är

Titta på Kardashians, de skapade ett imperium utifrån att de talade om för alla hur bra de är. Kim gjorde ju liksom en selfie bok för att tala om hur känd hon är. Men har de skapat innehåll av verkligt värde? Så nu när vi har fler och fler som är kända för att vara kända så kan det vara lätt att dras med. Att vilja vara i centrum bara för centrums skull. Men vill inte du stå i centrum för något som du skapat? Inte bli känd för att du har spammat, och hjärntvättat dig in i centrum. Så är det viktigt att stå i centrum som influnecers eller kan vi ta ett steg tillbaka och låta vårt innehåll tala för sig själv? Men jag kan ha fel. Detta är bara tankar från mig. Har du ett annat sätt att se på det? Eller har du svaret på frågan är det viktigt att stå i centrum som influencer? Lämna det gärna i en kommentar.

Vill du läsa mer?!

Expertråden du bör undvika på dina sociala kanaler

Expertråden du bör undvika på dina sociala kanaler

Vill du lyssna på inlägget istället?! I detta inlägget tänkte jag ta upp de 3 råden som är väldigt skadliga som jag hört flera gånger om. Detta inlägget kommer helt enkelt handla om: börja om med nytt konto, publicera flera gånger om dagen och skriv på engelska så når du ut till fler. Dessa är skadliga och jag kommer att berätta varför. Skapa ett...

läs mer
13 skäl till du borde begränsa ställen du finns på sociala media

13 skäl till du borde begränsa ställen du finns på sociala media

Okej, jag tänkte att vi kunde göra en liten lista på vad jag har sett har negativ påverkan på din närvaro om du använder dig av för många platser på samma gång. De här punkterna gäller inte superstora företag som har flera resurser på plats för att sköta det massiva jobbet som sociala media är. utan som du och jag som sköter det själva. Och jag...

läs mer

6 Kommentarer

 1. Malin - Nalima.se

  Jag tycker att det är en väldigt nyttig fråga som du tar upp!
  Om jag ska se till mig själv så vill jag vara den influencern som får uppmärksamhet för sitt innehåll och det jag skriver/deltar i. Jag personligen deltar inte i followtrains eller liknande för att jag vill ha ”äkta” följare och ”äkta” respons på mitt innehåll om du förstår vad jag menar? 🙂

  Svara
  • Johanna

   Tack, det var meningen som en liten tankeställare. Jag förstår vad du menar, man vill ju ha följare som deltar och inte bara är en siffra!

   Svara
 2. Nazima

  Mycket klokt och tänkvärt skrivet. Jag håller med! Särskilt det du skrev om att publicera bara för att få saker. Har sett sååå många influencers som gör så i sina bloggar o Instagram och allt handlar om att visa ” jag är faktiskt så stor att ( företagets namn)…väljer att samarbeta med mig”. Ser mycket av det på Instagram med och folk som inte uppdaterar sin blogg mer än när det skriver sponsrade inlägg. Där har bloggen verkligen förlorat sin tjusning.
  Tycker det gått till överdrift, faktiskt, till den grad att jag försöker gå mot strömmen och inte ha speciellt mycket samarbeten. Visst hade det vart kul med nåt enstaka som jag haft och skulle kunna tänka mig lite mer. Men det får absolut inte ta över hela bloggen. Känns som man isf förlorar sin nisch & trovärdighet, och jag vill uppfattas som trovärdig och med fötterna på jorden.

  Svara
  • Johanna

   Tack för att du tycket om det! Det låter som en grym plan att vara trovärdig och ha båda fötterna på jorden. Önskar dig lycka till med dina sponsrade inlägg och hoppas att du hittar rätt företag för dig!

   Svara
 3. Christer Holm

  Håller helt med dig här, det har dykt upp en helt ny gren som skriver bara för att få produkter eller gratis saker. Jag är nog inte ett dugg bättre , men jag fick en tankeställare när jag började få kommentar som inte hade något med inlägget att göra. Detta fick mig att omvärdera mycket av det jag skrev. Jag har sponsrade inlägg på bloggen och samarbeten även nu, men inte i samma uträckning.
  En sak till har börjat komma upp nu på facebook, som jag är säker på strider en hel del mot marknadsföringens lagen, man uppmanar folk att klicka på länkar för att tjäna pengar.

  Jag gick väldigt mycket ifrån min ursprungstanke bakom bloggen, blev helt klart blind. Jag vill ju skriva för att det är kul inte för att bli stor, eller jo jag vill nog bli lite större. Men det var inte det som var målet med bloggen.
  Tack för en bra sida 🙂

  Svara
  • Johanna

   Jag tror som dig att det det ligger nog väldigt mycket i gråzonen att ha länkar på Facebook som för att tjäna pengar. Ja det är viktigt att inte förvirra bort sig från ens kärnvärden, skälet till varför man gör det man gör. Och inte låta det förändras bara för att pengar blir inblandade. Tack för dina tankar!

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *