bok omslag
Släpper en e-book
9 mars, 2015
bok omslag
Släpp på e-book, Noll till bloggninja
10 mars, 2015

Annorlunda och effektivt sätt att skriva på

Jag skriver mina inlägg utifrån vilka frågor dom besvara. I detta inlägget tänker jag besvara frågan hur vi kan skriva mer riktade inlägg för att hitta andra att dela våran erfarenhet med, även diskutera våra saker med. Har du testat att skriva ett inlägg utifrån frågor som du ställer till dig själv utan att faktiskt skriva frågan och svaret under i inlägget?

När du vänder på vad vill jag säga på min blogg till vad vill jag besvara för frågor, får du ett helt annat upplägg kring ditt inlägg. Det handlar inte längre om vad jag vill säga, utan vad har du som läser för frågor. Jag klickade in mig för andra gången idag på en blogg, arg på mig själv klickade jag mig bort igen. Hur lyckades jag klicka in mig på denna skit bloggen igen? Men vad var det som gjorde denna bloggen så jävla kass. Den svarade inte på en enda fråga. Hur gjorde du för att ta dig ur det? Vad kan du ge till andra som de kan dra nytta av? Vad ger det mig att läsa denna bloggen? Ingenting, inte ens underhållning.

Perspektiv

Hur ska då vi undvika att hamna i den fällan att bara skriva skit?
Det klaraste svaret är att hitta vad besvara detta inlägget för frågor. I detta inlägget har jag dessa frågor som jag besvarar:

  • Vad är ett riktigt dåligt inlägg?
  • Hur undviker jag att skriva skit?
  • Finns det olika sätt att bygga upp sina inlägg?

Jag vet att det bara är 3 frågor just nu men det behöver bara vara en fråga. Testa och läs igenom ett av dina inlägg och ställ en fråga som inlägget besvara. Om du kan hitta en fråga som du tycker är grym så har du skrivit ett grymt inlägg. Annars hade du kunnat utveckla inlägget så att det svarade på en grym fråga? Eller är det så att du borde skrota inlägget?

Klart det finns olika sätt att bygga upp dina inlägg på. Lika många som det finns bloggare skulle jag gissa på. Du kan börja med bilderna eller texten eller med frågor som detta inlägget handlar om. Bara för att nämna några. Hur bygger du upp dina inlägg?

Hur ser jag ut för stunden är inte en bra fråga för ett inlägg. Men vad har jag på mig och varför, kan vara grymma frågor som ditt inlägg kan besvara. Kan du tänka dig att testa denna metoden, när du skriver ett inlägg? Eller verkar den helt galen? Finns det något ännu bättre sätt att skapa saker på? Var med och diskuterar med mig.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *