Alla andra är så jävla dumma i huvudet!3 min läsning

Jag satt och gjorde min vanliga bläddring bland nätets all sidor, gång på gång dyker det upp hatande människor. Denna ilskan över att vissa saker inte går att mobbas för eller att du har fel kropp. Det pekas med fingra och hela händer att det är någon som har fel. Det är ditt fel att jag känner mig si och så. Det är helt rätt av mig att göra dig till åtlöje för att du fick mig att känna en dålig känsla. Jag hatar dig för att du står för något som inte jag gör. Jag har rätt åsikter så jag får gör det som jag tycker är rätt, vad det nu än är. Slå någon, trycka på någon som verkar stå upp i mina ögon för att jag ligger ju ner och måste ju få slå uppåt!? Du har fel så du ska bara inse att jag har rätt och acceptera att du är en stor jävla skit. 

sliter-hatet-tag-i-oss enklaknep

Jag har rätt åsikter och du har fel, jag ska krossa dig och förlöjliga dig och få dig att må dåligt. Om inte du mår dåligt så kan ju inte jag må bra? Vi alla arbetar ju efter samma mål i livet? Alla vill vi samma saker och det som jag inte har varit med om finns inte. Det är inte okej att slå på dom som ligger ner men om jag ligger ner kan jag tugga i mig så många hälsenor som jag vill för att jag har rätt att göra det. För att jag ligger ner och kan inte göra något åt saken. 

Jag och en nära vän har haft långa diskussioner om detta hatfenomen som bara växer sig starkare på nätet. Det trycks dagligen upp bilder i ansiktet på hur jävla lyckliga vissa är och andra är det helt bedrövligt hos, lilla landet lagom har blivit svart eller vitt. Jag måste erkänna för dig innan min otroligt visa kompis poängterade att det är lättare att hata först förstod jag inte varför det är så mycket hat på nätet, ljuset tändes. Ja men självklart är det lättare att rata den där personen, innan den hinner göra det med mig. Jag skyddar ju mig själv och det är helt okej. Starka åsikter är också bra skydd emot andra rovdjur som vill slita dig i stycken. Har vi starkare åsikter än den på andra sidan har vi kontrollen och om inte, kan vi bara vifta med att du är dum i huvudet.

dröm

Men vill du bygga upp en kultur på detta sättet? Inte jag. Självklart ska vi skydda oss själva, men måste vi göra det på bekostnad av någon annan?

Det fick mig att tänka på att det här ligger verkligen inte hos dig att jag är så jävla hatisk. Det ligger ju hos mig och det är bara jag som kan leta reda på svaret. Ansvaret att jag dömer dig ligger inte hos dig. Det ansvaret bär jag helt själv, på mina egna axlar och det är bara jag som bestämmer hur tungt det blir. Jag använder mig ofta av den här frågan när jag ska skriva något hatiskt, vad ger det mig att skriva/säga/göra detta? Oftast är svaret det ger mig inget, när tunnelseendet av alla känslor har lagt sig. Det är lätt att glömma att våra ord påverkar någon annan, deras känslor.

Vad tycker du om allt hat som florerar på nätet? Går det ens att bygga på något bättre eller är det kört?

6 thoughts on “Alla andra är så jävla dumma i huvudet!3 min läsning

 1. Intressant analys! Den prehistoriska människan har format vårt tänk idag mycket mer än vad man vill tro. Jag antar att hat som är riktat mot en specifik folkgrupp håller ihop en stam, då det fungerar som något aporna kan enas om :).

  1. Ja men det känns som att vi blir mer hatiska nu när vi har nätet, men det kan också bero på att vi vågar mer nu kanske.

   Ha en fantastik dag

   1. Personligen är jag av den uppfattningen att möjligheten för människor att snabbt och enkelt få utlopp för sin mörka energi har blivit större med hjälp utav internet. Tidigare omvandlades denna mörka energi till någonting konstruktivt. Exempelvis genom hårt kroppsligt arbete. Om du har jobbat ute på åkern 10 timmar i sträck har du helt enkelt inte energin eller orken kvar till att sprida ditt mörker till resten av populationen..

    1. Hmm så har jag inte tänkt innan. Jag har mer tankarna på att vi glömmer att det finns en människa bakom den andra skärmen. Och på så sätt skriver mer skit.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *