Hello krishantering dig saknar jag inte
Hello krishantering dig saknar jag inte
17 januari, 2018
Ny trend, den frånvarande annonsören!
Ny trend, den frånvarande annonsören!
31 januari, 2018

Algoritmen på webben gör den egentligen?!

Algoritmen på webben gör den egentligen

När jag satt i möte en gång så blev jag konfronterad med varför ligger vi inte högt upp i Google? Mitt korta svar var att alla vi får olika resultat och att det är därför man lär känna de som ska söka på den informationen som du har. Ur fickan flyger telefonen, några rappa tappningar och sedan fyller den mitt synfält. “Titta här konkurrenten är högre upp!”

Algoritmen på webben gör den egentligen

Ja och det är det här som är priset för att vi har algoritmer på webben, Facebook har sina, Google har sina, ja alla får helt enkelt innehållet visat efter vem dom är. Allt är skräddarsytt efter det beteendet som vi har uppvisat tidigare.

Självklart har TED talk en grym video om algoritmer

 

Jag tycket att denna videon var solklar på att förklara hur det fungerar och varför vi alla inte ser samma saker fast vi söker på samma saker. För att om vi säker på saker som vår familj eller vänner har skrivit så kommer det högre upp. Så ta inte sökresultat och annat så hårt. Se till att jobba på att göra sånt som människor vill integrera med.

Vi kan försöka slås emot dom eller spela med deras regler

Läs mer om: Vad handlar Instagrams algoritmer om?

Algoritmerna är här för att stanna och du har ett val. Vad är ditt val?

8 Comments

  1. Mia skriver:

    Vet du vad bästa kompetenta du. Jag kör bara på. Skapar det bästa innehåll jag kan. Delar med känsla. Hoppas på det bästa. Kanske kommer det att straffa sig, eller så hamnar jag där jag vill vara. Tack för ytterligare en informativ bloggpost.

  2. Malin Lundskog skriver:

    algoritm-djungeln alltså … Vad bra du förklarar, sånt jag behöver veta – för det är klart att jag vill spela spelet 😉

  3. Pernilla Lantz skriver:

    Ja de är verkligen här för att stanna och det är nog bara att gilla läget och försöka förstå eller hur!?!

  4. Det är ju spännande att försöka slå eller hänga med i algoritmen haha. Jag kör på med att få gröna pluggar i SEO på mina relevanta inlägg som jag vill att de ska rankas högre 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *