Algoritmen på webben gör den egentligen?!

När jag satt i möte en gång så blev jag konfronterad med varför ligger vi inte högt upp i Google? Mitt korta svar var att alla vi får olika resultat och att det är därför man lär känna de som ska söka på den informationen som du har. Ur fickan flyger telefonen, några rappa tappningar och sedan fyller den mitt synfält. ”Titta här konkurrenten är högre upp!”

Ja och det är det här som är priset för att vi har algoritmer på webben, Facebook har sina, Google har sina, ja alla får helt enkelt innehållet visat efter vem dom är. Allt är skräddarsytt efter det beteendet som vi har uppvisat tidigare.

Självklart har TED talk en grym video om algoritmer

 

Jag tycket att denna videon var solklar på att förklara hur det fungerar och varför vi alla inte ser samma saker fast vi söker på samma saker. För att om vi säker på saker som vår familj eller vänner har skrivit så kommer det högre upp. Så ta inte sökresultat och annat så hårt. Se till att jobba på att göra sånt som människor vill integrera med.

Vi kan försöka slås emot dom eller spela med deras regler

Läs mer om: Vad handlar Instagrams algoritmer om?

Algoritmerna är här för att stanna och du har ett val. Vad är ditt val?

Vill du läsa mer?!

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur stort känns inte en lansering av en hemsida eller blogg!? Allt måste ju vara perfekt från början. Eller? Min hemlighet för att inte gå under är att dela upp allt jag ska lansera i faser. Som den 27 september 2019 lanserar jag min fas 2 på Instagram. Och så här gjorde jag för att lätta på stressen och dela in mina saker i faser.  Allt börjar...

läs mer
Webbhotell kraften bakom en hemsida

Webbhotell kraften bakom en hemsida

Typ alla vet att man måste ha ett webbhotell och domän när man ska ha en hemsida. Men vad betyder det egentligen på riktigt? Det är helt galet vad vi it branschen gillar att slänga med ord hit och dit. Det vet ju alla typ, men om man inte vet då? Ingen fara jag tänkte att vi kunde kolla lite på det. Så att du kan få ut mer av din hemsida....

läs mer

8 Kommentarer

 1. Mia

  Vet du vad bästa kompetenta du. Jag kör bara på. Skapar det bästa innehåll jag kan. Delar med känsla. Hoppas på det bästa. Kanske kommer det att straffa sig, eller så hamnar jag där jag vill vara. Tack för ytterligare en informativ bloggpost.

  Svara
  • Johanna

   Tack för din super fina kommentar 🙂

   Svara
 2. Malin Lundskog

  algoritm-djungeln alltså … Vad bra du förklarar, sånt jag behöver veta – för det är klart att jag vill spela spelet 😉

  Svara
  • Johanna

   Kul att du är med i spelet 🙂

   Svara
 3. Pernilla Lantz

  Ja de är verkligen här för att stanna och det är nog bara att gilla läget och försöka förstå eller hur!?!

  Svara
  • Johanna

   Ja precis det är helt klart här för att stanna 🙂 så gilla läget är nog fördelaktigt.

   Svara
 4. Siranee | Thaimorsan.se

  Det är ju spännande att försöka slå eller hänga med i algoritmen haha. Jag kör på med att få gröna pluggar i SEO på mina relevanta inlägg som jag vill att de ska rankas högre ?

  Svara
  • Johanna

   Det är smart. ja man måste typ hänga med.

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

0
  0
  Varukorg
  Din varukorg är tomTillbaka till butiken