Algoritmen på webben gör den egentligen?!1 min läsning

När jag satt i möte en gång så blev jag konfronterad med varför ligger vi inte högt upp i Google? Mitt korta svar var att alla vi får olika resultat och att det är därför man lär känna de som ska söka på den informationen som du har. Ur fickan flyger telefonen, några rappa tappningar och sedan fyller den mitt synfält. “Titta här konkurrenten är högre upp!”

Algoritmen på webben gör den egentligen

Ja och det är det här som är priset för att vi har algoritmer på webben, Facebook har sina, Google har sina, ja alla får helt enkelt innehållet visat efter vem dom är. Allt är skräddarsytt efter det beteendet som vi har uppvisat tidigare.

Självklart har TED talk en grym video om algoritmer

 

Jag tycket att denna videon var solklar på att förklara hur det fungerar och varför vi alla inte ser samma saker fast vi söker på samma saker. För att om vi säker på saker som vår familj eller vänner har skrivit så kommer det högre upp. Så ta inte sökresultat och annat så hårt. Se till att jobba på att göra sånt som människor vill integrera med.

Vi kan försöka slås emot dom eller spela med deras regler

Läs mer om: Vad handlar Instagrams algoritmer om?

Algoritmerna är här för att stanna och du har ett val. Vad är ditt val?

8 thoughts on “Algoritmen på webben gör den egentligen?!1 min läsning

  1. Vet du vad bästa kompetenta du. Jag kör bara på. Skapar det bästa innehåll jag kan. Delar med känsla. Hoppas på det bästa. Kanske kommer det att straffa sig, eller så hamnar jag där jag vill vara. Tack för ytterligare en informativ bloggpost.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *