Olika typer av mindset kan avgöra om du lyckas eller inte

2 min läsning

Dynamiskt eller statiskt mindset påverkar verklighetsbilden vi har på världen och på oss själva. Det skriver Carol S. Dweck i sin bok Mindset: the new psychology of success. I grund och botten tar boken upp olika tankemönster som kan kategoriseras in i två olika typer. En viktig fråga tror du att intelligens kan påverkas och utvecklas eller har vi samma IQ genom livet?

Olika mindset

En person med statiskt mindset tror att vi har en viss kvot av intelligens som aldrig kan påverkas mycket. Men en med dynamsik mindset tror att intelligens kan påverkas i hög grad. Som exempel.

Förhållanden med “happy ever after”

Ett av avsnitten i boken var den om disney förhållandet, lyckliga i alla sina dagar. Att om det var menat så ska man inte behöva kämpa för det. Samma med att antingen har du talang för något eller så har du det inte. Det är lite fult att jobba för något eller göra saker som män är dålig på bara för att men tycker det är roligt. Allt detta är ett statisk mindset. Allt ska vara som i sagorna och sagorna är verklighet annars är något fel. Men när det kommer till dynamiskt så är utmaningar kul, att utvecklas är något man strävar efter. När det dynamiska kommer in så handlar det mer om resan än som för statiska destinationen.

Vad tar jag med mig från boken?

Jag lärde mig så otroligt mycket om mig själv och människor runt omkring mig när jag läste om detta sättet att tänka. Det som jag tycket var det vitsigaste var hur man berömmer andra. Nu har jag börjat att berömma vilket arbete som de har lagt in i sina projekt. Att det verkligen syns i deras resultat hur mycket tid de har lagt ner på det. Hur deras utvecklingen är. Titta på mina egna projekt och ser på de som hur mycket tid jag har lagt ner på att komma dit jag har gjort och ge mig själv en klapp på axel i hur mycket utveckling. Istället för att berömma så mycket utseende, att någon har en talang för något. Berömma det som folk har lagt ner sin skäl i inte bara slutprodukten.

Mer konkreta saker kan du hitta i boken

Jag vill verkligen inte överrumpla dig med en hel bok i ett enda inlägg. Det kommer säkert dyka upp fler inlägg på ämnet men om du inte kan hålla dig tills dess hittar du hennes bok här eller på biblioteket här.

Applicera SEO på dina andra sociala kanaler

2 min läsning

SEO är inte bara för din blogg du kan applicera det på alla dina kanaler. För i grund och botten så är SEO-anpassade inlägg anpassade efter människor. Och att föra med sig hur du tänker kring SEO in i dina sociala kanaler hjälper dig bara. Att ta med mig det som jag gör på bloggen i på mina sociala kanaler har hjälp mig jättemycket så jag tänkte det kanske kan hjälpa dig med?

Applicera SEO på dina andra sociala kanaler

När vi hoppar mellan de olika sociala kanalerna behöver vi inte glömma av SEO. För SEO handlar om mycket men för mig tolkar jag det som att snacka till personer på deras språk. Alla sociala kanaler har sitt språk och sina användare. Det gäller att hitta din plats där du vill vara och tycker det är kul att vara.

Observera kan vara det första steget

När det kommer till andra sociala kanaler som du inte äger som Instagram och linkande. Kan du börja med att observera det som görs på plattformen för att se vad som funkar och inte. Det kan vara att ställa sig dessa frågor:

  • Vad har de som får många likes gemensamt?
  • Är det någon speciell färg dom använder?
  • Vilket språk använder de?
  • Vilka emojis använder dom?
  • Publicerar dom samma saker som du kommer att göra?
  • Vad tror du är viktigt för att lyckas?

SEO är vad du gör det till

Yes, du har hört det förr och allt blir lite av avd du gör det till. Det handlar om vad du vill prioritera. Så frågan oftast inte har du tid med detta? Utan har du råd att inte göra det? När det kommer omkrig sig, vad har du för mål med din närvaro på webben? Vad är ditt syfte? Tunga frågor men tills du har frågat dom så skjuter du lite från höften och kanske lägger för mycket tid på fel saker. Så mitt tips är att samla din data svara på dina frågor och gör det till projekt där du kan gå in och justera och kanske till och med lägga ner sånt som inte funkar för dig!

Så kommer du våga dig på att testa SEO på alla dina kanaler?

Har du event-feber som jag?!

2 min läsning

Det är så himla sjukt att vi har lyckats få in så många superfina sponsorer. Från etablerade märken som Kicks, eller det kanske finns många som inte känner till skönhetskedja?! Vad vet jag, det vara bara några månader sedan som jag upptäckte att man skulle tvätta ansiktet två gånger per dag. Det enda du behöver göra är att ta dig till hotellet och sedan är allt löst, som hotellrum, mat och massa annat. Vågar du missa detta?

Har du event-feber som jag

Vi kommer att ta hand om dig från att du kommer tills att du ska resa hem igen. Det kommer att bli ett superkul event, varvat med utveckling och avslappning. I en härlig Göteborgsblandning. Har du verkligen råd att missa din chans att nätverka för att bygga dina konton större?!

Föreläsningar och workshops

Du får testa på vad vi gör varannan vecka i vår V.I.P grupp på workshopen. Allt för att nå ut och bygga ett större nätverk på webben. För vi vet att det du gör är bra, men att det kan vara svårt att nå ut. Och dom tipsen kommer vi att gå genom, saker som du inte kan läsa till dig på en gratis kurs på webben.

Hur blir man sponsrad och hur gjorde vi inför det här eventet

Självklart kommer vi att gå genom det som många frågar sig. Hur får man dom där sakerna? Hur får man samarbeten och framför allt vad kan man ta för betalt! Vi kommer gå in på djupet och se om vi inte kan ge dig svaren på de frågorna du har.

Det är lite av vad vi kommer att göra

Jag vill inte avslöja allt som vi kommer att göra för att lite överraskningar måste det ju bli. Så frågan är egentligen vill du bygga på dig själv? Och har du egentligen råd att missa detta eventet?

Missa inte din chans(Klicka på bilden eller här för att komma till anmälan)

Gå in på djupet i SEO en av de cooalste sakerna på webben

2 min läsning

Vi får personliga resultat och därför är det så klurigt. I en serie av inlägg kommer vi att gå genom olika saker. Detta kommer att vara lite djup men mycket för att inspirerar dig att sätta upp egna projekt och testa dig fram på om just dessa sakerna fungerar för dig. För SEO handlar mer om testa, planera och dokumentera än att bara läsa en guide om så här gör du bok. Är du redo att hoppa ner i SEO hålet?
Gå in på djupet i SEO en av de cooalste sakerna på webben

Om du har läst denna bloggen tidigare så vet du att allt jag skriver om är teorier och inte skrivet i sten. Även om många av metoderna och teorierna kan appliceras fler år efter dom publicerats så är det bara teorier. Så bara för att det funkat för någon kanske det inte funkar för dig och din marknad. Det är därför anteckningar är så himla viktigt.

Vad vill du gå genom?

Om det är något som du vill läsa lite mycket om hör av dig så kan vi säkert göra verklighet av det. Jag älskar utmaningar! Tveka inte att höra av dig via mail.

Vad kommer vi att gå genom?

Vad sägs om att testa lite struktur på innehållet? Vad är det som avgör att din blogg kommer högt, men även massa annat. Och kan du inte vänta så har jag samlat några tidigare artiklar om SEO här under.

Innan vi startar här finns några fler artiklar om SEO.

Nästa inlägg kommer att handla om strukturen på ditt innehåll! Så håll utkik efter nästa inlägg!

Blogg/influencer event, vågar du missa det?

3 min läsning

Nu kommer det hända grejer i Göteborg. Vi kommer att vara på Clarion Post hotel om inte det förklara ribban på vart detta eventet har för ambitioner så kanske detta inlägget kommer att komma till det!? Alla kan söka och vi har fler än de vanliga 10 platserna som brukar vara. Eftersom då skulle vi bara kunna ta med oss workshopens V.I.Ps, men vi vill ju att fler ska ha möjligheten till denna lyxen. Så skaffade vi några extra platser. Kul eller hur?!

Influencer WS Retreat

Vet du vad det sjukaste är?! Att detta med influencer grejen bara är en hobby för mig.  Och jag tror att med hjälp av ett nätverk så kan man komma långt och det är det som är tanken med eventet eller retreatet. Att utvecklas och lyxa till det med goodies från kända företag.

Värdet per biljett är 14 000 kr men du betalar från 1300 (för delat rum)

Det är nästan all inklusive på retreatet förutom de alkoholhaltiga drycken som du  kanske vill ha det utöver det som bjuds på under middagen.  Och nej vi har inte räknat med värdet på goodibagen som kommer innehålla produkter från företag som är kända och etablerade. För att skvallra lite är det från en sminkjätte. Mer information om eventet hittar du här, om inte så svara jag gärna på dina frågor på workshop@enklaknep.se

Vad kommer vi att göra?

4 föreläsningar med bara exklusiva tips för detta eventet. Fika buffé med något för alla! Å vad jag längtar efter en kopp te, och att testa på denna buffén. Såg den bara lite snabbt när jag var på hotellet för att signa kontrakt om detta eventet. Om du undrar kontrakt, ja detta envetet har en helt ny nivå! Vi är ju på freaking Clarion post hotel, inget jag faktiskt trodde att jag skulle kunna förhandla genom. Men nu står vi här och den 9 juni kommer vi att skapa det grymmaste eventet tillsammans!

Kommer du vilja bada i takpoolen?

En annan sak som kommer vara så himla grymt är att vi kommer att ha tid att bada i Posts takpool. Kanske spana i gymmet för dom som inte är lata som mig. Sedan avnjuta en grym måltid på Norda. Alltså ska jag vara ärlig så tyckte jag grymt mat!? Men efter att ha sagt namnet på restaurangen och sett reaktionerna från andra så verkar det super nice ställe! Och nej du behöver inte betala separat för maten som på många andra event. Vi har verkligen bakat in detta till ett suveränt pris. Något som du helt enkelt inte får missa. Det kommer nog vara det billigaste retreatet du någonsin har varit på! En vanlig dödlig hade fått betala 14 000 för allt detta, men du är speciell! Missa inte din chans på en riktigt lyxkväll, anmäl dig via länken eller maila mig på workshop@enklaknep.se