7 saker som gör din blogg personligare

Är din blogg personlig eller intim? Har du någon gång tänkt på att en blogg kan vara intim utan att visa mycket hud? Att en personligare blogg betyder inte nödvändigtvis att du behöver vara intim med dina läsare. Vad är rätt för dig, intim blogg eller personligare blogg? 

7 saker som gör din blogg personligare

Intimt och blottande, detaljerad och ofta väldigt avslöjande. Intimt handlar inte alltid om att blotta sin sexuella sida eller att visa mycket hud. Utan att lägga upp saker om sig själv som du vanligtvis inte pratar om. Det är grymt att skapa en nära relation med dina läsare och utan filter. Intimt bloggande handlar helt enkelt att blotta dig och dina känslor för omvärlden. Som med så mycket annat finns det ju skala på hur mycket intim du är och liknande.

Personligare bloggare är ett måste

Du har en personlighet och din blogg har en personlighet. Tricket är att få de att matcha så att du växer. Att blogga mer personligt är att skapa en närmre kontakt med dina läsare så att de lär känna den personen som du är utan att behöva vara intim eller blottande. Bara en sån ska som att formulera sig och bygga sina inlägg skapar en personlig kontakt till läsaren.

Intimt bloggande = Blotta sig själv och sina erfarenheter.
Personligare bloggande = Skapar en kontakt med läsaren, som om ni satt i ett samtal.

Skapa bättre kontakt

7 saker som gör din blogg personligare och skapar en grym kontakt med dina läsare.

nummer 1

Skriv till din läsare.


Att skriva till sina läsare är inte det lättaste eller hur? Speciellt om du ska skriva om en fika du hade nyss eller kläderna du valde idag. Skriv till en läsare och ställ frågor brukar vara rådet. Kom ihåg att alla frågor inte är bra för dina inlägg.

Om vi skulle skriva ett inlägg om att vi fikade idag skulle vi kunna fråga:

 • Vad är ditt favoritställe att ta en kopp på?
 • Dricker du en te eller kaffe?
 • Är det tabu att dricka te/kaffe med mjölk i?

Frågor som inte är att fördra i ett sånt inlägg:

 • Så vad gör ni idag?
 • Vad hittar ni på idag?

Det är viktigt att frågorna följer med innehåller och inte sticker ut som en nål i mängden, tycker inte du det?nummer 2

Detaljer väger tungt.


Det går snabbt på nätet och vi vill ju inte att våra läsare ska tappa intresse i det vi skriver om. Därför vill vi hålla det så kort som möjligt och det kan vara lätt att vi glömmer att värdet av inlägget ligger i detaljerna. Ja vi har några få sekunder på att fånga läsaren först, men det är detaljerna som får dom att stanna kvar. Det är verkligen en svår balansgång att berätta så mycket detaljer för din läsare att den stannar kvar och inte tycker att du svamlar. Det finns ingen bra formel på vad du kan göra. Jag brukar tänka på vilken/vilka frågor ska mitt inlägg svara på. Mer beskrivet om att svara på rätt frågor i dina inlägg hittar du här.

Tog en fika och åkte hem är inte tillräckligt med detaljer. Skriv mer om vad åt du? Hur var stället, surrigt eller tyst? Var det mycket folk där? Ge dina läsare lite mer detaljer, känslor.nummer 3

Låt din blogg bära din personlighet.


Det finns inget som är mer unikt än din personlighet. En sammansättning av dina erfarenheter, mål och drömmar. Varför skapa sig en helt ny bild av den du redan är bara för att du har en blogg? Låt din personlighet lysa igenom på bloggen och gör din blogg lika unik som du är!

nummer 4Använd dig av dina egna bilder.


Gratis eller stock bilder i alla äran, men de dyker upp på många ställen på nätet. Att använda sina egna bilder gör det helt enkelt mer personligt.

 

nummer 5Läs ditt inlägg högt och hör hur det känns.


Det är ett super bra tips för att höra hur andra läser dina inlägg, läs det högt och se om du gillar tonen och hur meningarna låter i dina öron. Det är verkligen skillnad på att läsa ditt inlägg högt, än bara i ditt huvud.

nummer 6Bestäm dig för vad dina gräns är.


Vad vill du dela med dig på din blogg och vad vill du inte dela med dig av? Det är viktigt att du gör detta valet medvetet innan känslorna tar över och stänger av din hjärna. Även om starka känslor och personlighet är förknippade kan det gör mer skada än nytta på din blogg att inte bestämma dig för vad du vill dela med dig av. Vi alla kan säker komma på något som de största bloggarna har publicerat, ett inlägg som var  skrivet i stundens hetta och sedan fått massa skit för det. Gör inte samma misstag, att välj var dina gränser går gör din blogg bättre för att du minskar risken för fula grodor på din blogg.

nummer 7Glöm inte bort dig själv!


Var dig själv och du kommer att nå fantastiska framgångar med din blogg.  Det kan vara lätt att glömma bort sig själv när du försöker att nå ut och bygga din blogg, men en stark blogg bygger på dig och dina erfarenheter. Och inte att du ska nå ut till alla, om du vågar att lita på att du duger som du är kommer rätt läsare att hitta just din blogg.

Vill du ha fler läsare tveka inte att länka din blogg i en kommentar! Vilken av de 7 punkterna tycker du är viktigast för att skapa en personligare blogg?

Är du nyfiken på vad jag gör när jag inte bloggar och få en inblick i vad jag gör i vardagen, följ mig på Instagram. @enklaknep. 

Vill du läsa mer?!

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

När jag investerar i något då investerar jag verkligen i något. Du kanske är likadan? När du kör så kör du hårt. Det handlar om att du gillar det du skapar. Att det du ger värde till ditt och andras liv. Bloggen är den platsen som du har möjlighet att påverka. Men om man inte är försiktig kan det ta över ens liv. Som Siranee skulle sagt "är det...

läs mer
Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Vi alla vill ha saker presenterade för oss i en ordning. Från viktigt till mindre viktigt. Om du då inte är undantaget. Den här bloggen är hyfsat strukturerad trotts att den behöver vässas lite på strukturen för att ta fram sånt som är lite viktigare än annat. Men hur kan vi tänka när vi organiserar bloggen och varför är det ens viktig. Allt ditt...

läs mer

10 Kommentarer

  • Johanna

   Tack 🙂

   Svara
 1. Rebecca

  Så mycket sanning!

  Svara
  • Johanna

   Tack 🙂

   Svara
 2. Lisa & livet från den ljusa sidan

  Jag kör med filtret ”svärmor, jobbet, barnen(i framtiden) – det ger en bra nivå av personligt.

  Svara
  • Johanna

   Grymt, jag har aldrig tänkt på det som filter. Kul idé.

   Svara
 3. Annica

  Bra knep! Jag tror jag använder mig av de flesta redan. 🙂

  Svara
  • Johanna

   Grymt 🙂 Det är ju lätt att glömma ibland.

   Svara
 4. maria

  Verkligen bra tips!!

  Svara
  • Johanna

   ❤️

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *