7 saker som gör dig till en bloggdrottning!

I en värld där statistik ofta korar om du är en bloggdrottning eller inte måste jag utmana det. Då jag ser så otroligt mycket ”fusk” eller manipuleringar. Som att din statistik kommer att växa om du publicerar flera gånger per dag. Det betyder inte att du har fler läsare, bara samma som går in flera gånger och räknas som en ny. Därför tänkte jag idag att rasera detta med statistik och lämna det bakom. Fokusera på andra saker som faktiskt gör dig till en äkta bloggdrottning!

7 saker som gör dig till en bloggdrottning!

Japp du har säkert märkt mitt hat emot statistik, just för att den är så lätt att manipulera. Det är så lätt att hamna i fällan att värdera sig efter hur många som följer ens konto. Men om vi tittar bortom det så kan vi hitta kvalitet. För att vara ärliga saker som  viralfenomen ”damn Daniel” är skit. Det finns ingen fyndighet bakom det, ingen substans. Nej allt behöver inte ha en tanke bakom innehållet för att det ska vara bra. Men bara för att många har sett det betyder inte att det är bra!

7 saker som verkligen gör dig till en bloggdrottning!

#1 Du skapar ditt egna innehåll.

Allt görs från grunden. Bilderna tar du med din kamera/mobil. Texterna skriver du själv och så vidare. (För många kanske detta är en ”no brainer”, men det är många som använder sig av andra bilder. som stockphotos och källa google).

#2 Har bestämt vilken nisch din blogg hamnar i.

Ja det är tjatigt och nej allmänt eller vardag är inte en nisch. Att välja en kategori kommer inte bara hjälpa dig förklara vad du skriver om utan även hitt de som vill läsa din blogg. För vi gillar det som är lika oss själva. Genom att välja din nisch så säger du titta här det här är min blogg som handlar om…. Och på så sätt har du redan börjat dra in dom som är som dig och gillar det du skriver om.

#3 Sätter fokus på lättläst text

När du bloggar vill du ju att folk ska ta del av det du skriver. Därför är det så viktigt att sätta texten i fokus. Att det inte råkar bli en vägg av text eller all text är centrerad på sidan. Jag vet att det är en trend med centrerad text men det gör det inte lättare att ta del av ditt innehåll utan tvärtom. Styckeindelning och luft är superviktigt för att din blogg ska vara bekväm att läsa.

#4 Ger läsaren uppmärksamheten

Du bloggar för att skapa intryck, ge något till dina läsare. Men när de konsumerar ditt innehåll så är dom inte en massa, de sitter en och en. Så du pratar till dom enskilt genom att byta ut hej alla. När du fikar med en person så säger du inte hej allihopa och snacka med personen som om det satt en hel drös av osynliga personer bakom den. En bloggdrottning ger varje läsare chansen att känna sig sedd.

#5 Svara, helt enkelt

Godkänner kommentarer efterhand för att ge alla chansen att få den uppmärksamhet de förtjänar. För att om de tar sig tid att lämna deras tankar hos dig. Så borde du uppskatta det eftersom de visar dig uppskattning först. Även om folk kan vara knäppa och begära mycket av dig så svara vänligt men bestämt även på mail och förfrågningar. Men publicera aldrig hatande kommentarer från dina läsare. Det bara försämrar ditt varumärke.

#6 Läggare inte ut något när känslorna brinner heta

Visst är känslomässiga inlägg ett plus. Men när du är uppe i stundens hetta, känslorna bränner så det är smärtsamt. Och du måste få ur dig det här bara. Det är aldrig någon bra idé även om några inlägg som gått viralt är skrivet i stundens hetta så är risken att du gör ett misstag mycket större. Det kan vara att du är arg på en person som du ”hänger ut”, det kändes rätt för stunden men när känslorna svalnar så är det en helt annan femma. När jag samlade data om vilken typ av inlägg som fick mest hat så var det just denna typen av inlägg. De som skrevs under tiden som kroppen var fastkörd i en enda fanatisk känsla. Det kan vara ilska över sambon som inte gör som man tänkte eller exet. Det är ingen bra idé att publicera något när du är i ett maniskt känsloläge. Och ja vi alla har dom 😉

#7 Tävlar emot sig själva

Med andra ord driver för att utvecklas. Det går inte att tävla emot andra bloggare i statistik då det är så lätt att manipulera. Men det går att tävla emot sig själv. Du kan sätta upp mål som att publicera en lista i veckan eller varför inte utmana dig med att ställa dig framför kameran. Att tävla emot sig själv ger dig ju ett rättvist spel, för du sätter ju upp spelreglerna och hur det ska mätas. Inga bloggdrottningar är förlorare, för varje steg du tar fram är en vinst för dig! Och ingen annan.

Håller du med eller är jag helt ute och cyklar?

Det är en super konstig hets på webben just nu där antalet läsare, tittare är viktigare än innehållet. Men ska vi inte ändra på den trenden och sätta fokus på innehållet och faktiskt visa upp hur fyndiga vi kan vara? Och inte dra till med billiga trick som spam. Är du en bloggdrottning?

Vill du läsa mer?!

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur stort känns inte en lansering av en hemsida eller blogg!? Allt måste ju vara perfekt från början. Eller? Min hemlighet för att inte gå under är att dela upp allt jag ska lansera i faser. Som den 27 september 2019 lanserar jag min fas 2 på Instagram. Och så här gjorde jag för att lätta på stressen och dela in mina saker i faser.  Allt börjar...

läs mer
Webbhotell kraften bakom en hemsida

Webbhotell kraften bakom en hemsida

Typ alla vet att man måste ha ett webbhotell och domän när man ska ha en hemsida. Men vad betyder det egentligen på riktigt? Det är helt galet vad vi it branschen gillar att slänga med ord hit och dit. Det vet ju alla typ, men om man inte vet då? Ingen fara jag tänkte att vi kunde kolla lite på det. Så att du kan få ut mer av din hemsida....

läs mer

6 Kommentarer

 1. Singelmamman

  Jag håller med! Särskilt bra sagt att ”du tävlar med dig själv”. Jag tror man kan bli blind när man kollar på statistiken och börjar skapa innehåll bara för att få mera klick. I stället för att fokusera på BRA innehåll. Tack för listan!

  Svara
  • Johanna

   Åh va kul att du gillade listan. Håller helt med dig att man blir blind av statistik. Tack för dina tankar ❤️

   Svara
 2. Malin

  Jättebra skrivet! Instämmer.. man kan bli blind o fast i statistiken. Fick mej ett par tankeställare 🙂 Tack! Vill ju vara en ’bloggdrottning’ 😉

  Svara
  • Johanna

   Tack för din fina kommentar 🙂

   Svara
 3. Fröken Rödlök

  Du skriver väldigt bra, håller med! Superbra tips – tack så mycket!

  Svara
  • Johanna

   Tack för din kommentar 🙂

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *