15 september, 2015

6 skäl till att din blogg kan få dig sparkad

Hur vi än vrider och vänder på det, kommer de sakerna vi lägger ut på nätet tillbaka till oss. Det är därför det är extra viktigt att lägga ut bra saker så att bra saker kommer tillbaka till oss. Det gäller att titta igenom det man skriver på sin blogg. 

6 skäl till att din blogg kan få dig sparkad eller hindra dig att få det jobbet du vill ha.

lista-enklaknep-1

 


Du skriver om bristerna som företaget som du jobbar på har. Inget företag vill ha dålig publicitet, speciellt inte offentligt av anställda. När kritik till ett företag ska framföras, se till att det finns möjlighet för företaget att rätta till det som de har gjort fel. Det vill säga konstruktiv kritik.

lista-enklaknep-2


 

Att skriva anonymt i alla ära men när det kommer till nätet är vi inte speciellt anonyma. Skvallra om sina kollegor som gossipgirl (tv-serie) kan få dig att hamna i blåsväder och till och med få sparken för det. Du är aldrig 100% anonym på nätet.

lista-enklaknep-3


Uppdatera bloggen under arbetstid. Det kan vara rena döden för din karriär om du sitter och bloggar på arbetstid. Hur stor din blogg än är, är det inte okej att blogga när du ska göra något annat.

lista-enklaknep-4


Smutskasta någon kan leda till förlorat arbete. Det finns få jobb i världen som vill anställa eller ha anställda som inte kan ta en konflikt på ett vettigt sätt. Det vill säga att försöka lösa det med personen och om detta inte går, lämna den. Att hänga ut någon med namn/bild eller något annat sätt platsar inte på din blogg om du vill eller har ett jobb.

lista-enklaknep-5


Många uppdateringar per dag.Det finns en gräns när din blogg bara blir ett enda stort spam. När du når gränsen av att uppdatera din blogg så många gånger att du känns lite spammig. Ställs frågan har du tid att arbeta? Eller kommer du att använda din arbetstid till att blogga?

lista-enklaknep-6


 

För avklädda/festliga bilder kan ge dig sparken eftersom du som anställd ska kunna representera företaget. Om det är ett seriöst företag så vill de att alla som jobbar där ska vara lika seriösa.

Slutsats.

Det som är viktigt är att du skapar den bloggen som du vill ha. Du vill ju förmedla den bästa bilden av dig själv, din blogg är ett portfolio av dina erfarenheter och vad du kan. Glöm inte att fler och fler företag visar större intresse för vad deras anställda gör på nätet. Låt inte din blogg kosta dig något som du inte vill.

Dags att börja rensa bland allt vi har skapat på nätet så att vi inte får en obehaglig överraskning, när någon har hittat något mindre smickrande om oss. Tycker du att vi tar våra bloggar på för stort eller för lite allvar? Låt mig veta vad du tänker om att städa upp sin identitet på nätet.

Vill du läsa mer?!

0 kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0