Black hat och sponsrade inlägg
Black hat SEO, Sponsrade inlägg som ligger på gränsen
7 november, 2016
3 saker runtinlösa missar i vardagen
Rutiner, 3 saker runtinlösa missar i vardagen
21 november, 2016

5 viktiga saker jag har lärt min om nätverkning

5 viktiga saker om nätverkning

I september testade jag med att tacka ja till allt jag kunde hitta. Alla möten, nätverkningsträffar och aktiviteter inom mina intressen. Jag hann gå på 24 aktiviteter. Och då har jag inte räknat med fritidsaktiviteter som att när jag gick på inflames konsertvideo släpp. Helt galen månad blev det, men så mycket jag har lärt mig hur man praktiskt ska nätverka. Detta inlägget är ett resultat av det. Detta är ett inlägg baserat på nätverkningsträffar och möten som jag fysiskt har varit på, det vill säga att inlägget är byggt på min praktiska erfarenhet.

5 viktiga saker om nätverkning

 Även om du nätverkar “professionellt” med ditt företag eller blogg är det din privata utstrålning som skapar dig möjligheter eller inte. I min värld finn det inte ett “professionellt” sätt att nätverka på, utan du träffar människor som du träffar vilka som helst. Den enda skillnaden är att du kan alltid bestämma vilken typ av relation du vill ha med personen.

nummer 1

Valet av kläder


Kläder och utseende är det viktigaste, verkligen. Det finns ingen jävel som som tar dig seriöst om du ballerinakjol och mycket färg. Svart is the shit. Du kan om du vill ha en topp som är lite färgglad, men byxorna eller kjolen ska alltid vara neutral i färgen. Jag har sett att människor känner sig obekväma kring färgglada byxor/kjolar. Även om det är trist ska man tänka på att passa in på nätverkningsträffar, för folk gillar folk som är som dom själva. För att få en chans bortom hur man ser ut är nyckeln att klä sig som de runt omkring dig.

nummer 2

Titlar är ofta sekundära


Först gick jag ut som Johanna, webbutvecklaren som skapar hemsidor. Japp nu vet jag hur jävla tråkigt det låter. Du har säker hört det förr men personen som du pratar med är bara intresserad av vad du kan göra för dom. Nu är jag den som skapar hemsidor som går att använda efter att jag har byggt grunden, allt för att minska huvudskador mot skrivbordet. Jag gick från att luta mig på kunskapen till att faktiskt tala om vad personen kan ha för nytta av att starta en relation med mig.

Det är viktigare att du är en person än vad du har för utbildningsgrund. För låt oss vara ärliga, det finns de med titlar som suger på det de gör och tvärtom. Du bygger aldrig en relation på vad du kan utan vem du är.

nummer 3

Ta det inte personlig


Det finns de som alltid nätverkar “professionellt”, om jag inte kan sälja nått till dig så slösar du min tid. Många som nätverkar kan inte se värdet i att bygga upp relationer med andra som de inte kan göra direkta affärer av. Men jag har märkt att om du bygger upp relationer med alla som du känner är grymma människor så har du större chans att få jobb eller inbjudningar till event. När du blir avsnäst av den “professionella” nätverkaren, ta det inte personligt.

nummer 4

Visitkort


Alla event du går på, ha med dig visitkort. För då ger du personen möjlighet att kontakta dig efter er första träff. Och när det kommer till bloggar så ger du personen möjligheten att kolla upp din blogg utan att glömma av det innan de har kommit hem. Visitkort är a och o när du vill bygga något.

nummer 5

Du bär ansvaret för kontakten


Det finns tre saker som många människor är dåliga på:

  • Ta initiativ
  • Driva genom
  • Planera

När du har träffat personen och du får vibben att det här kan vara en bra kontakt att ha. Då börjar jobbet, för nu är det du som ska ta initiativet att skriva ett mail/kommentar. Driva genom ett möte och ibland påminna om när ni ska ha mötet. Eftersom många är så dåliga på att planera ligger det på dig att ta dig  runt det hindret. Det som har visat mest effektivt är att föreslå 2 datum i mailet, för då har du gett något och personen känner sig skyldig att kolla upp om det passar. Om det inte gör det kommer personen föreslå en tredje tid per automatik. En sån enkel grej gör att du driver genom med väldigt lite energiåtgång.

Det där med att nätverka är ingen lätt match, nyckelordet är att alltid vara ödmjuk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *