1 december, 2015

5 verktyg till den briljanta bloggaren

Med tanke på att det är ”Giving  Tuesday” idag tänkte jag att vi kunde titta vad vi kan ge våra läsare.  Tänkte jag att världen blir lite ljusare när man delar med sig av något, eller ger något lite extra till läsarna.

5 verktyg till den briljanta bloggaren

Jag tänkte utmana dig att lägga upp ett tips på saker som dina läsare kan använda sig av, något som passar din nisch. Vad ska du ge dina läsare idag?

5 verktyg till den briljanta bloggaren

Google calendar
Varje bra blogg börjar med en grym planering. Att använda sig av google calendar hjälper dig inte bara att skriva inläggen i förväg utan även påminnelser när du ska skriva dom.

Google docs
Ett fantastiskt verktyg som du kan bära med dig vart som helst, bara du har en enhet så kan du komma åt dina tankar, delar av ett inlägg eller research som du har gjort.

Google Analytics 
För att bygga på det som fungerar måste vi ju veta vad som fungerar. Det kan Google analytics hjälpa oss med. Vilka inlägg har mest besökare.

Pocket
Den perfekta appen och tillägget på datorn. Spara din länkar och bokmärken på nätet. Du kommer åt dom på alla enheter. När du inte har tid att läsa något kan du spara det och ta upp det på en annan enhet vid ett senare tillfälle.

Picmonkey
Redigera dina bilder så att de passar ditt inlägg, eller varför inte skapa någon kul annan grafik. Allt på nätet och du behöver inte installera något.

Jag använder mig av alla dessa verktyg, vissa flera gånger per dag. Vad hade du tänkt att tipsa dina läsare om idag? Länka gärna in ditt tips i en kommentar här nedanför.

 

 

Vill du läsa mer?!

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur stort känns inte en lansering av en hemsida eller blogg!? Allt måste ju vara perfekt från början. Eller? Min hemlighet för att inte gå under är att dela upp allt jag ska lansera i faser. Som den 27 september 2019 lanserar jag min fas 2 på Instagram. Och så här gjorde jag för att lätta på stressen och dela in mina saker i faser.  Allt börjar...

läs mer
Webbhotell kraften bakom en hemsida

Webbhotell kraften bakom en hemsida

Typ alla vet att man måste ha ett webbhotell och domän när man ska ha en hemsida. Men vad betyder det egentligen på riktigt? Det är helt galet vad vi it branschen gillar att slänga med ord hit och dit. Det vet ju alla typ, men om man inte vet då? Ingen fara jag tänkte att vi kunde kolla lite på det. Så att du kan få ut mer av din hemsida....

läs mer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *