5 saker som gör dig produktiv

5 saker som gör dig produktiv

17 januari, 2017

Bäddar du sängen varje dag? Om du gör det grattis, du är antagligen en produktiv människa. Många gånger när jag pratar och läser olika synvinklar på produktivitet faller det ofta tillbaka på bas sakerna vi gör i vardagen. Som att bädda sängen, plocka undan efter oss och så vidare. Här kommer min lista på 5 saker som gör dig produktiv. 

5 saker som gör dig produktiv

nummer 1


1. Bädda sängen varje dag

Visst första avslöjade jag kanske lite tidigt. Men man kan se en klar skillnad på de som bäddar sängen varje dag och de som inte gör det. Det handlar om att skapa en bra miljö runt omkring sig. Det påvisar även uthållighet att utföra en sådan liten uppgift som det är. Vad kan det ta att bädda en säng? 5 minuter? Det är värt att testa om du inte redan bäddar din säng.

nummer 2


2. Skapar listor och skriver ner allt

Det är jobbigt att hålla koll på allt som du vill/borde göra i huvudet och lösa uppgifterna. Det är mycket lättare att använda sin tankekraft till att bara lösa uppgifterna. Listor är din vän och skriv ner allt, visst det kan kännas obekvämt till en början, men du kan bara vara produktiv om du vet vad du vill utföra.

nummer 3


3. Mulitask är en myt och inget man ska bege sig in på

Har du någon gång kört förbi en bil och tänkt för dig själv satan hur kör människan? Bara för att upptäcka att den pratar i telefon. Det är du när du snackar i telefon, även om du inte tror mig så är det sant. Du kör för jävligt när du snackar i telefon. När du multitaskar gör du inte bara dina uppgifter halvt, de tar längre tid att genomföra eftersom du inte har full fokus. (Visst det finns vissa uppgifter som går att göra fler åt gången, men prata i telefon och köra är inte en av dom.)

nummer 4


4. Morgonstund har verkligen guld i mun

”Jag jobbar bäst på natten” har mer med att din plan att göra än din produktivitet. I över 6 år jobbade jag natt, pluggade på natten och var en nattuggla. Jag trodde att jag var produktiv på natten, men det var bara för att jag hade ingen plan och att göra nått är ju att vara produktiv då. Att göra dina saker på morgonen och inte på natten ökar kvaliteten på det du gör för då ”en fräsch” hjärna. Som inte längtar efter sömn och få smälta det som har hänt under dagen.

nummer 5


5. Ordning och reda är inte överskatta

Det finns inget som heter ordningsamt stök. En ren arbetsplats ger dig mer utrymme till att lösa dina uppgifter för att du behöver inte:

 • Störas undermedvetet på att saker står överallt.
 • Leta efter saker och ting i högar när du behöver nått.
 • Du har all din tankekraft till att kunna lägga på din uppgift.

Hur många gånger har inte du börjat städa när du har en deadline hängande över dig? Vi behöver ha ordning runt omkring oss för att kunna ha fullfokus på vår uppgift.

Håller du med mig om dessa 5 punkterna? Vilken punkt tycker du är viktigast? Lämna din tanke i en kommentar, jag uppskattar det av hela mitt hjärta <3

Vill du läsa mer?!

8 Kommentarer

 1. Trail & Inspiration

  Jag kan prata i telefon (handsfree) när jag kör.
  Men i övrigt är jag galet ostrukturerad (privat) Haha!
  På jobbet däremot, väger jag upp. 😀

  Svara
  • Johanna

   Okej då kanske du är undantaget 🙂

   Svara
 2. Siranee

  Hahaha har ditt besök hos oss gett dig inspo ? Obäddad säng, allt inslängd i garderoben, rapido dammsugningen hahaha

  Svara
  • Johanna

   haha, tänk om jag visste det. Det syntes inte när jag va på besök i alla fall 🙂

   Svara
 3. Mia

  Skriver inga listor nu på grund av föräldraledig, men bädda sängen – där är jag nitisk! Ungarna fåår klara sig själv en stund no matter what bara jag får bädda i ordning. Sen kan jag slappna av och ta itu med dagen 😀

  Svara
  • Johanna

   Haha dom kommer sen antar jag 🙂

   Svara
 4. Clara

  Å bädda sängen är ju väldigt enkelt för att få det snyggt. I helgen står rensa barnens och min garderob på to do list och i Eftermiddag blir det städa ett skåp på toan som ser bedrövligt ut. Håller med dig helt Johanna, sen kan jag säga att jag är nog mrs stök men är ruskigt effektiv på att städa o plocka när det händer ?

  Svara
  • Johanna

   Grymt hoppas din rensning gick vägen och du fick som du ville!

   Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0