10 saker jag attraheras av på bloggar
10 saker jag attraheras av på bloggar
14 januari, 2016
5 saker som dödar din blogg
5 saker som dödar din blogg
17 januari, 2016

5 saker ingen berättar när du ska sätta mål

5 saker ingen berättar blogg

I början av året är vi alla som mest peppade på att sätta mål, ge oss själva löften. Det finns en hel uppsjö av metoder som vi kan testa för att se något som passar oss. Men det finns några saker som jag har sett att alla dess olika metoder gömmer undan lite. 5 saker som ingen berättar för dig när du ska sätta mål. 5 saker ingen berättar blogg

 

1. Vad som är ett realistiskt mål:
Det är verkligen super lätt att titta och få inspiration från andra och sätta upp samma mål som dom. Men det är inte så mål fungerar, de måste vara personliga och realistiska. Bygga på hur mycket tid du kan lägga på det, pengar och vilken kunskap du redan har i ämnet.

2.  Alla mål har en svacka:
Det kommer en tid då du inte vet varken ut eller in, vad som kommer härnäst och energin bara rinner ur dig. Detta steget kommer du till om du har satt upp mål som går över en lite längre tids period. Vi alla kommer till den punkten då det motar på som in i helvete och vi känner att vi kanske ska ge upp, för att vi inte ser nått slut på det.

3. Planera och sätta mål tar tid:
För att kunna lyckas och ha bra förutsättningar krävs att man lägger tid på förarbetet. Planeringen, se till att skriva upp alla delmål och liknande. Så att du alltid vet vart du är.5 saker ingen berättar

 

4. Det handlar mycket om hur du når dina mål:
Ofta ser vi början och slutet på vårt mål. Men det finns en tid där emellan, delmål som vi måste uppfylla för att komma vidare till nästa steg. Resa till målet är ju det som gör målet värt att uppfylla. Det är ju inte så att vi vill gå över lik för att uppnå våra mål, det känns ju inte som en resa som jag hade velat vara med om.

5. Vart du är just nu är nyckeln:
För att kunna veta vart man vill måste man titta på vart är jag just nu. Sätta mål som bygger framåt från den punkten du är det enda sättet att uppfylla de målen som du skapar. Du ska alltid kolla på vart du är och sedan titta på vart vill du i livet.

Därför är det viktigt att kolla varför sätter du ditt mål? Är det baserat på dig och dina behov eller har du influerats av någon annan? Det är helt enkelt svårare att klara av mål som varken är realistiska eller om du låter någon annan sätta upp dina mål.

Lämna gärna en kommentar och berätta vad är det svåraste när du sätter upp ett mål?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *