4 steg till en grymmare blogg för dig

Detta är bara ett inlägg på ett recept som jag har fått att fungera för mig. Tänkte, varför inte tipsa dig om det. För att kunna utveckla något i vårt liv måste vi sätta oss och vara ärliga emot oss själva och det vi gör. Lika så med bloggen. Så vilka är de 4 stegen till en grymmare blogg? 

4 steg till en grymmare blogg

Det har varit allt för många gånger som jag personligen bara har drivit på åt fel håll. Fått dom fått utfall på projekt som jag inte vill ha, men med hjälp av att hålla mig till dom här 4 stegen så har det hjälpt i alla fall mig super mycket med bloggens riktning.

Analys


1. Vart är du?

Hur ser din blogg ut, vem är din läsare? Vad tycker du om din blogg? Det finns mycket som du kan ta med i detta steget och ju djupare du analyserar vart du är idag ju fler möjligheter kommer att öppnas upp för dig. Som om du har en bloggtorka så skulle du kunna titta på, vad handlar bloggen om idag? Är det ämnet som inte lockar längre eller är det nått annat som hindrar dig? För mig har min skrivkramp handlat om att inte göra fler misstag på bloggen, så att jag inte blir påhoppad. Dock kommer det aldrig hända, det kommer alltid finnas folk som inte kommer tycka om det du gör. Tack vare boken Big Magic har jag fått upp ögonen igen för skrivandet. Och jag kommer kanske till och med våga publicera de 43 inläggen som jag har skrivit men inte vågat publicera. För grejen är att vi alla måste ibland måste titta på vart är vi, för att kunna bygga på det!

Sanningen


Hur uppfattas du?

Det finns oftast en skillnad emellan hur du uppfattar dig själv och hur andra uppfattar dig. Så här kan det vara en idé att snacka med någon som du litar på och kunna ta kritiken som kommer. Personligen tog det många år innan jag fattade att folk uppfattade mig fyrkantig och jobbig på det sättet. För jag känner mig inte fyrkantig, men det handlar ju om att försöka matcha bilden av hur andra ser dig och hur du känner dig. Just för att då låses massa energi upp. Som exempel jag ville bli en sån där yoga människa, jag ville uppfattas som en sån där yoga människa. Så jag började yoga och nu är det fast och en del av mig. Det är super viktigt att veta hur man uppfattas för att då kan du ändra på det om du inte är nöjd. Om du anklagar folk till höger och vänster i din blogg, kanske du uppfattas som en bitter människa, men i verkligheten är du inte alls det. Den ända som kan ändra på hur andra uppfattar dig är du själv!

Mål


Vart ska du?

Vart vill du? Dina mål är ytterst personliga och det är bara du som sätter upp vem du vill vara. Hur vill du att din blogg ska se ut? Varför ska läsarna vända sig till dig? Vad ska det tycka om dig som person? Det handlar inte om att bygga upp en falskperson som de ska följa utan bli den som du vill stolt visa upp på din blogg! Visst kan mål vara tekniska som statistik, men det kan också vara hur du ska låta, hur många inlägg som du ska skriva. Eller varför inte att skapa en produkt. Jag har denna bloggen för att sprida det som jag lär mig så att vi alla kan bli starkare bloggare. Det är därför jag har mål som skapande verksta – workshop för V.I.B, där jag arbetar tätt ihop med Siranee. För att dina mål behöver ju bara involvera dig! Mål måste man skapa sig om man ska kunna se om man lyckats eller inte. Eller bara en sån sak som att se vad var det jag ville nu igen. Har du inga mål så har du ingen riktning.

 

Plan


Hur ska du?

Vad behöver du göra för att uppnå dina mål, ”helt enkelt”. Hur kan du bryta upp dina mål till mindre bitar. För oftast kan vi inte fixa något på en gång utan måste ta det i mindre steg som är både anpassade efter vår tid och budget. För dig kanske det är viktigt att ha det senaste plagget eller IT-produkten. Vad skulle krävas av dig för att ha det? Hur ska du få finansieringen, hur ska du hitta produkten och så vidare?Jag brukar använda mig av trello för att styra upp mina projekt eller mål, just för att det är super grymt. Och man kan jobba fler på samma boards, så man jobbar i samma riktning. Mot sitt mål.

4 steg till att skapa en grymmare blogg

Grejen är att det finns ingen quick fix, hur mycket jag hade velat att det fanns det. Måste vi, var och en dar sitt egna lass till att bli och utvecklas till den bloggarens som vi vill vara. Jag vill inte längre hejdas av mina hjärnspöken och kommer att publicera inlägg rakt ifrån mitt hjärta. För att jag vill att vi alla ska ha möjligheten att bli den vi vill bli, på riktigt. Att bygga på en bloggvärld där vi skapar genuina inlägg och kan vara oss själva. För här är jag, detta är min blogg som jag har för att uppmuntra dig att våga ta steget dit du vill och känna dig som att du sitter fast. Eller har bloggtorka. Vi kan bygga en grymmare bloggvärld!

Vill du läsa mer?!

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur stort känns inte en lansering av en hemsida eller blogg!? Allt måste ju vara perfekt från början. Eller? Min hemlighet för att inte gå under är att dela upp allt jag ska lansera i faser. Som den 27 september 2019 lanserar jag min fas 2 på Instagram. Och så här gjorde jag för att lätta på stressen och dela in mina saker i faser.  Allt börjar...

läs mer
Webbhotell kraften bakom en hemsida

Webbhotell kraften bakom en hemsida

Typ alla vet att man måste ha ett webbhotell och domän när man ska ha en hemsida. Men vad betyder det egentligen på riktigt? Det är helt galet vad vi it branschen gillar att slänga med ord hit och dit. Det vet ju alla typ, men om man inte vet då? Ingen fara jag tänkte att vi kunde kolla lite på det. Så att du kan få ut mer av din hemsida....

läs mer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

0
    0
    Varukorg
    Din varukorg är tomTillbaka till butiken