3 saker som gör dig till noob på sociala media

Det här inlägget är bara vad jag tycker är lite av nybörjare miss. Sociala media är ett socialt forum, men oftast så missar vi det och gör nått helt annat. Jag har gjort alla dessa missarna själv så det är ingen shame on you inlägg, utan har du med gjort någon av dessa missarna?

noob på sociala media

Vissa saker kan jag till och med idag göra om. det är liksom Men aaah, gör om gör mer rätt.

#1 Publicerar en monolog

Nått av det svåraste är att lämna sitt innehåll öppen för diskussion. Att det inte bara blir en lång monolog där du bara berättar om vad du gör, hur du tänker utan att lämna en öppen fråga som ger de som tar del av ditt innehålla att kunna svara. Om vi inte uppmuntrar till att få respons varför ska vi få det? Sociala media är ju till för att vi ska hålla en konversation!

#2 Vara snål med likes och kommentarer

Frida Boisen pekar ofta på i sina föreläsningar och i sin bok att var inte snål med dina likes och kommenterar. Klart att man inte ska vara snål men vi har ju Instagram på andra ändan. Som gör dig shadowbanned om du gillar för mycket bilder. Om du vill läsa mer om det hittar du en artikel om shadowbanned här. Det kan vara svårt ibland att vara genuin och gilla alls bilder, för ibland kan det lätt bli men denna personen gillar ju ingen av mina grejer. Men å andra sida ska inte en gillning eller kommentar komma med en massa skyldigheter. Även om vi nu börjar se det mer och mer på sociala media att det är tuffare klimat. Ett ypperligt exempel på detta med att skyldigheterna ökar är alla dessa followtrains och follow for follow. Skulder.

#3 Inte följa ditt flow

Rena döden är att publicera bara för att man måste. Det syns på ditt innehåll att du inte känner för det. Du måste lyssna till dig själv och följ ditt humör och din magkänsla. Om du inte har den känslan som du vill förmedla fundera på om du ska skippa att publicera just då. För oftast kan dina följare se att du bara pressar fram nått och då känns det inte så genuint. Men du kan ju schemalägga saker när du är i ditt flow, för då andas dina saker det humöret!

Sitter du på något som jag kan utöka min lista? något som är ett sånt där nybörjare misstag som bara lyser med sin närvaro på sociala media.

Vill du läsa mer?!

Expertråden du bör undvika på dina sociala kanaler

Expertråden du bör undvika på dina sociala kanaler

Vill du lyssna på inlägget istället?! I detta inlägget tänkte jag ta upp de 3 råden som är väldigt skadliga som jag hört flera gånger om. Detta inlägget kommer helt enkelt handla om: börja om med nytt konto, publicera flera gånger om dagen och skriv på engelska så når du ut till fler. Dessa är skadliga och jag kommer att berätta varför. Skapa ett...

läs mer
13 skäl till du borde begränsa ställen du finns på sociala media

13 skäl till du borde begränsa ställen du finns på sociala media

Okej, jag tänkte att vi kunde göra en liten lista på vad jag har sett har negativ påverkan på din närvaro om du använder dig av för många platser på samma gång. De här punkterna gäller inte superstora företag som har flera resurser på plats för att sköta det massiva jobbet som sociala media är. utan som du och jag som sköter det själva. Och jag...

läs mer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *