4 februari, 2015

10 saker varje bloggare behöver

Det finns mängder av saker som kan underlätta ditt bloggande. Som bloggare behövs en del program, prylar och lite support hjälp. En lista på saker som har gett mig stor nytta för mig som bloggare, kanske du har det med?

10 saker en bloggare behöver

  • En bra kamera (Jag använder en nikon D5300 den passar mina behov)
  • Ett bildredigerings program (jag växlar emellan Photoshop, Picmonkey och Lightroom)
  • Koppla Google Analytics med bloggen (Statistik)
  • Bra design (som gör det lätt för besökaren att hitta på din sida)
  • Social media knappar ( koppla ihop dina konton som Facebook, Twitter och Instagram)
  • En om mig sida eller en presentation av din i sidebaren
  • Ett sätt för din besökare att kontakta dig direkt ( skriv din mail eller ha en kontaktformulär)
  • Grym slogan
  • Lättläst text (bra font och storlek på texten)
  • En policy (för att dina läsare ska veta vad du uppskattar och inte när det kommer till lånande av bilder och text)

Dessa saker har hjälpt mig att få en bra grund till min blogg. Det är självklart att du inte behöver pricka av var enda en för att vara en toppbloggare. Syftet för denna listan är att bara att väcka en tanke på vad du kan använda dig av i din blogg. Har du något som denna lista saknar? Kommentera så kan jag lägga till det.

Vill du läsa mer?!

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur stort känns inte en lansering av en hemsida eller blogg!? Allt måste ju vara perfekt från början. Eller? Min hemlighet för att inte gå under är att dela upp allt jag ska lansera i faser. Som den 27 september 2019 lanserar jag min fas 2 på Instagram. Och så här gjorde jag för att lätta på stressen och dela in mina saker i faser.  Allt börjar...

läs mer
Webbhotell kraften bakom en hemsida

Webbhotell kraften bakom en hemsida

Typ alla vet att man måste ha ett webbhotell och domän när man ska ha en hemsida. Men vad betyder det egentligen på riktigt? Det är helt galet vad vi it branschen gillar att slänga med ord hit och dit. Det vet ju alla typ, men om man inte vet då? Ingen fara jag tänkte att vi kunde kolla lite på det. Så att du kan få ut mer av din hemsida....

läs mer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *