14 januari, 2016

10 saker jag attraheras av på bloggar

Har du någon gång tänkt på varför du gillar en blogg eller inte? Det finns ju mängder av olika bloggar ute i bloggvärlden. Bra och dåliga bloggar, men som bloggare är det inte helt lätt att veta vad det är en läsare vill ha. Det är sällan en läsare berättar för dig vad du behöver mer/mindre av för att de skulle vilja läsa din blogg mer. 

10 saker jag attraheras av på bloggar

För att kunna veta vad våra läsare vill läsa måste vi själva veta vad vi tycker om och inte. Därför tänkte jag att vi kunde dela med oss av vad vi attraheras av på bloggar. Skapa en topp 10 lista på vad du tycker om.  Det är så spännande att se vad du dras till, när det kommer till de bloggarna som du läser. Vad har de bloggarna som du läser gemensamt?

För att vi ska kunna blogga bättre måste vi själva veta vad vi tycker om. Och därför tänkte jag att börja med en lista. 10 saker som jag attraheras av på bloggar:

1. Header med slogan i, för att veta vad bloggen står för innan jag börjar att läsa.

2. Inspirerande presentation som är kort och koncis.

3. Bild på den som skriver, det är alltid trevligt att veta hur den som man upprättar en relation med ser ut.

4. Attraktiv design, det ska vara lätt att hitta och förstå vart man ska. Det ska framför allt vara lätt att läsa och ta del av bilderna.

5. Svara på mina kommentarer i bloggen. (jag tittar alltid tillbaka där jag kommenterat och ser om de har svarat)

6. Styckindelning av texten. Många underskattar underrubriker, och dela in texten på webben. Men det är en av de viktigaste sakerna på en attraktiv blogg.

7. Berättar hela historien. Det är helt fantastisk med de som skriver ut hela namn i bloggen, berättar detaljer av händelse och så vidare. Mer detaljer är bättre helt enkelt.

8. Minst en bild vid varje inlägg.

9. Rekommendationer som kommer från hjärtat, när bloggare skriver om produkter som de verkligen brinner för att använda.

10. Bloggar som verkligen kompletterar bloggarens personlighet. En blogg som är en plats för bloggaren att dela med sig av sin fantastiska personlighet.

10 saker jag attraheras av på bloggar pin

Dags att skriva din lista på 10 saker som du attraheras av på bloggar, för att hjälpa andra bloggare att veta vad som de kan göra bättre. Och bygga fler framgångsrika bloggar!

 

Vill du läsa mer?!

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur stort känns inte en lansering av en hemsida eller blogg!? Allt måste ju vara perfekt från början. Eller? Min hemlighet för att inte gå under är att dela upp allt jag ska lansera i faser. Som den 27 september 2019 lanserar jag min fas 2 på Instagram. Och så här gjorde jag för att lätta på stressen och dela in mina saker i faser.  Allt börjar...

läs mer
Webbhotell kraften bakom en hemsida

Webbhotell kraften bakom en hemsida

Typ alla vet att man måste ha ett webbhotell och domän när man ska ha en hemsida. Men vad betyder det egentligen på riktigt? Det är helt galet vad vi it branschen gillar att slänga med ord hit och dit. Det vet ju alla typ, men om man inte vet då? Ingen fara jag tänkte att vi kunde kolla lite på det. Så att du kan få ut mer av din hemsida....

läs mer

8 Kommentarer

 1. Fnulan

  Åh vilka bra tio punkter! Och jag håller verkligen med om alla och hoppas att jag håller ”måttet”. Jag hinner inte alltid skriva svar på kommentarer om det är många som kommenterar på ett inlägg men då brukar jag skriva ett kollektivt svar i ett inlägg.

  Det jag tycker är viktigt är att det är bra foton också, inte bara en suddig mobilbild som man knappt se vad det är för något. Naturligtvis har man inte alltid tid men att försöka duger =). Bilderna är viktiga för mig.

  Jag vet inte om det är en vinnande faktor men jag försöker ha en röd tråd så mina läsare vet att dom får ett visst inlägg en viss dag, som till exempel har jag ”pysseltips fredagar”, mode onsdagar, recept lördagar etc.

  MINDRE reklam!! Jag avskyr bloggar som är fullsmetade med köpta inlägg!

  Du skrev ”Berätta hela historien”, något jag blir tokig på är att en bloggare i skriver i rubriken ”IDAG HAR DET HÄNT” men för att sedan skriva i inlägget, ”Jag berättar allt i morgon”… Gaaaaaaaaaah……….

  En vinnande faktor är nog att ha en nischad blogg också, tyvärr har jag inte det och då är det svårt att ”googla” mig eftersom jag är inte en matblogg, inredningsblogg, träningsblogg, modeblogg etc. Ingen söker på ordet ”en blogg som skriver om alla ämnen”.
  Intressant inlägg Du gjort, ska fråga mina läsare vad dom tycker och länkar till er =)
  Kram och ha en fin dag

  Svara
  • Johanna

   Tack för dina fanatiska tankar, nisch är svårt att hitta. Det bästa är att inget på nätet är skrivet i sten 🙂 Allt kan förändras. En röd tråd känns som ett måste för att läsaren ska hinna med i svängarna. Kramar till dig med

   Svara
 2. Evy

  Det va många bra punkter du hade skrivit ner.
  Jag brukar nog aldrig tänka på vad för nåt som ja ”attrahetas” av i en blogg.. Ja brukar(när ja läser bloggar) ibland kolla genom vissa lite snabbt å tänka att: ” kan denna va intressant å läsa om tro??” å vissa har sett mer intressantare ut än andra å de bloggar ja gillar har ja då valt att följa t.ex(lagt upp som liten följar lista).

  Bilder i bloggar ä oxå mkt intressant å se tycker ja.
  Foll som skriver fööör mycke(överdrivet mkt) text(beror på vad som skrivs om) blir lite jobbigt å läsa genom ibland men ja, alla gillar ju å såklart skriva olika mkt såklart. 🙂 men annars lagom mkt eller även mindre text helt ok å läsa tycker ja. 🙂

  Btw.. Kommentara tillbax i min blogg(så ja ser att du svarat mig på det som ja kommenterat här hihi) 🙂

  Svara
  • Johanna

   Ja det är verkligen svårt att läsa inlägg som ser mer ut som en vägg än text. Tack för dina tankar om inlägget.

   Svara
 3. Jenny Gunnarsson

  Riktigt bra tips 🙂

  Svara
  • Johanna

   ?

   Svara
 4. Clara Edvinsson

  Jag håller helt och håller med dig om dessa punkter!

  Svara
  • Johanna

   Vad kul att höra 🙂 Tack för din kommentar 🙂

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *