Hitta tiden du är mest produktiv
24 februari, 2015
verkligheten instagram
Hur man kan hacka Instagram och varför
26 februari, 2015

10 min utmaning boosta Fokusen

Veckan som gick har varit väldigt trög och idéerna har inte sprudlat ut som de brukar. Därför tänkte jag utmana dig och mig själv att idag ta 10 minuter att meditera. Det finns mycket som du kan lära dig igenom att meditera en av dom är att låsa upp din fokus.

Utmaning: Att meditera 10 min

Varför: För att rensa huvudet på tankar och släppa det som är mindre viktigt.

Hur: Sätt dig bekvämt, ingen mobil (inte ens på vibration). Sätt en timer på 10 min. blunda och tänk på ingenting. Nu kommer den svåra delen att släppa alla tankar som kommer upp. Att varje gång det ploppar upp något att släppa det.

Johanna plato, utmaning

Vad ger egentligen meditation?

Din fokus blir vassare för att under meditationen har du bestämt dig för vad du ska fokusera på (ingenting). Varje gång det kommer upp något fokuserar du om igen. I meditationen släpper du allt som inte passade med det som du gör (allt som inte har med att tänka på ingenting). Det hjälper dig att släppa det som du inte behöver när du senare ska skapa nya saker. Den nyfunna fokusen hjälper dig att få en bättre kontroll över den saken du har bestämt dig för att göra just nu.

När du mediterar lär du dig att fokusera på det du vill och inte dela upp din fokus på massa olika saker.  Du kan använda dig av det när du attackeras av alla möjliga saker som tar bort din fokus på det du vill göra. Hur känner du för meditation? Klarade du utmaningen?

Johanna utmaning

 

30 Comments

 1. natalia skriver:

  Tack vare din kommentar är jag tillbaka, tack vare alla mina läsares kommentarer har jag haft orken att komma tillbaka idag. Jag är tillbaka på bloggen. <3 TUSEN TACK!

 2. amanda skriver:

  Fina bilder 🙂

  sv: jag har flera objektiv men använde standardobjektivet på de bilderna 🙂

 3. carro skriver:

  så härligt det låter 🙂

 4. sv: Åh tack, detsamma! 🙂

 5. Anna skriver:

  Helt klart något man borde göra fler gånger!

 6. Denise skriver:

  Så härligt att meditera men ibland är det riktigt svårt!! 🙂

 7. Hej! Vilken fin blogg du har jag gillar dina unika fjädrar. jag hittade hit när jag tittade på min egen bloggs trafiken in. Då jag kom till någon länk sidan. Då var din blogg kopplat till min. När det gäller meditation så är det något jag gör varje dag efter att ha “gått in i väggen”. Jag är nu frisk med jag känner att meditation fungerar som du säger rensa hjärnan och filterar bort dåliga tankar som biter sig fast. Jag känner att detta gör mig starkare som person och jag kan tänka klarare. Oftast ligger jag ner. Det beror på vad jag befinner mig.. Här hittar du mig PysselQvinnan.se. i

 8. Carolina skriver:

  Kul utmaning! 😀

  Sv; Ja, det har varit en jätte bra dag igår, tack!

  Och tack, hoppas att du också får en bra torsdag idag! 🙂

 9. sv: nä usch, det är så himla tråkigt, tack för omtanken! 🙂
  hoppas att du får en toppen torsdag.

 10. Netti skriver:

  Det där måste jag prova för jag har så svårt att koppla av i hjärnan. Tack för inspirationen 🙂

 11. Mizca skriver:

  Svar: Det hade inte jag heller gjort, men detta var riktigt smidigt faktiskt. Snabbt och det är saker man oftast har hemma också, jättebra om man får oväntat besök.

  Jag valde högerklicksskydd för jag ville inte att folk skulle sno bilderna så lätt (vet att det går att printscreena, men inte alla som vet) vilket många gjorde förut. Nu är jag dock trött på att jag själv inte kan kopiera mina egna bilder om jag behöver – så bett min bloggdesignare att hjälpa mig med det.

  Vad heter textfonten du använder när man lämnar kommentarer?

 12. Mizca skriver:

  Nu ser jag att det är annan stil på texten när jag skickat iväg min kommentar, men just nu när jag skriver har du en jättefin stil som jag skulle vilja ha =)

 13. Nathalie Tegelstam skriver:

  Vilket jättebra inlägg 🙂 kram

 14. sara skriver:

  skulle vilja lära mig de där =)

 15. Boel skriver:

  Grym utmaning 🙂

  Sv: Tack snälla 😀

 16. Daniella skriver:

  Meditera ska ju hjälpa mycket ^^
  Sv: Hoppas du får en mindre stressig dag idag!

 17. OLIVIA skriver:

  Bra tips där!!

  sv: åh tusen tack 😀
  kram♥♥

 18. Petra skriver:

  sv ja skönt att det är över nu iallafall

  tack detsamma kram

 19. Sanna Widman skriver:

  SVAR:
  Ja rätt så. I detta inlägget fanns det bild på två saker men det kan jag absolut göra. 🙂
  http://sannawidman.se/2015/february/sportlov-snart.html#comment

  Tack detsamma! 🙂

 20. Linn Strömberg skriver:

  Åh, värt att testa ju!

 21. emelie skriver:

  så viktigt!!!! skulle vilja kunna det mer utan till eller vad man ska säga!:D

 22. Clin skriver:

  Mediterade ofta förr men sen hände något och jag tappade bort det.
  Måste försöka finna ron till det igen!

 23. Mika skriver:

  Sv; Haha, faktiskt inte. Blev ingen träning p.g.a vädret så det blev mest plugg 🙂
  Detsamma!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *