Webbdesigner, marknadsföringsstrateg & planering

Johanna Bergsro

Hej Business Queen!

Mitt namn är Johanna och jag stöttar entreprenörer som vill utveckla deras varumärke på webben. Startade mitt företag 2014 och sedan dessa har det gjorts mängder av olika kul projekt. Som Influencer marketing, event, workshops och mycket mer. 

Ett av mina pågående projekt är Business Queen som är en rörelse för kvinnliga och ickebinära företagare att våga ta ansvar och äga rätten att driva sitt företag till nya höjder. Det är ett systraskap som vill skapa en plats för företagare att utvecklas och ta sin rätta plats på marknaden. För vi behöver fler genuina företagare som driver och utvecklar marknadens som den ser ut idag!

 Sista helgen i januari varje år hålls en workcation för drivna företagare, intresserad?

Några projekt jag gjort med mitt företag

Workshop för influencers 1,5 år (3 terminer varannan vecka )

Event för influencers 

Samarbeten för att göra reklam för produkter

Författare

Kurser inom marknadsföring

Föreläsare på event inom SEO och säkerhet på webben

Ordförande för förening

Gästföreläsare för högskolor och andra utbildningar inom marknadsföring

Kurser inom webbdesign

Färdigställt många webbsidor 

Färdigställt flera webbshoppar i flera olika system

Fotograferat bröllop

Fotograferat bokomslag

Filmat reklamfilm 

Redigerat filmer för sociala media

Konsult för en större webbyrå

Och mycket mer

Kärnan till varför jag gör det jag gör

Vad kan jag säga?! Jag är supernyfiken på det mesta och det bästa sättet att lära sig är att bege sig in i branschen. Vilket man gör i varje uppdrag. Varje marknadsföringsstrategi och varje webbsida som jag har byggt så har jag lärt mig massor av värdefulla detaljer inom den branschen som jag sedan har kunnat utveckla för att kunna förfina mina egna skills. Att tänka utanför boxen är att vara utanför boxen. 

Det som driver mig är min nyfikenhet och det leder ofta till att jag har projekt på min fritid för att fördjupa mig i ett ämne. Just nu utforskar jag språk och digitalt kroppsspråk. Hur vi sätter punkter kan ha stor betydelse i om vi framstår som aggresiva eller inte. Bara en sån sak är ju helt galet intressant och kan hjälpa mig i mitt arbete att stötta företag med deras profil på webben.

Min kärna handlar om inte bara göra jobbet utan förstå de bakomliggande faktorerna till varför det fungerar för att kunna utbilda och utveckla mig och dom som vill lära sig. 

Tycker det är roligt att utforska varför, hur och vad vi gör för saker på webben.

Mer om mig som person

Bor och jobbar för det mesta i Göteborg. Jag är verkligen sämst på att navigera och hitta till nya platser. Vilket gör att jag är alltid fruktansvärt tidig till möten på nya platser så att jag har tid att gå eller köra fel några gånger. För mig handlar livet om att hitta nycklar som funkar för en. 

Lite som att jag har dyselexi vilket är bidragande orsak till att jag inte hittar men också min drivkraft till att hitta nycklar som hjälper mig att nå resultat som jag vill ha. Ett sådant stort steg som jag tog var nog när jag hittade nyckeln som låste upp min läsning, vilken lycka. 140 böcker på 1 år som jag läste är imponerande gjort av som inte har dyslexi. Tänk dig att jag lyckades hitta den nyckeln som inte bara gav mig snabbare läsning och förståelse utan även resan under de 5 åren som jag jobbade med min läsning på fritiden. Och hade inte jag inte haft min design i botten så kanske jag inte hade tänkt på att testa hur mycket designen på varje bokstav har skapar förutsättningarna att läsa det snabbt. Det har extrem stor påverkan. 

För mig handlar det ofta om att knyta samman olika erfarenheter, branscher och tankar för att kunna bygga något med stor påverkan. Det är det som vi vill när vi marknadsför oss. Vem vill inte skapa en påverkan kring oss?! 

Det jag föredrar att jobba med

Kort och gott är mina favorituppdrag:

  • Webbdesign (webbshop &”vanlig webbsida”)
  • Marknadsförningstrategi
  • Planering och organisering av arbetsflöden

Vem brukar jag jobba med?

  • Ägare av en e-handel
  • Konstnärer
  • Kreativa företagare
  • Restauranger
  • Coacher
  • Företag som vill sälja på nätet

Varumärken jag har jobbat med