Blogg

En sida utan innehåll är som ett rum utan möbler

Håller du med mig om jag säger att webben är dynamisk, ständigt förnyande och i rörelse? Det kan verkligen vara frustrerande att komma in på en sida som bara finns där och inte uppdaterats på många år. Din webbsida är som ett rum som du behöver fylla med relevanta möbler.

En sida utan innehåll är som ett rum utan möbler blogg

Lika logiskt som att du ställer soffan framför tvn i vardagsrummet ska du fylla din sida med logiska saker.

En webbsidas värde ligger i vad den fylls med

Din sida är som ett rum i ditt hem. Först måste du definiera vad det är för rum (Din nisch, kännetecken). Sen måste du fylla sidan med det som är av värde. Du försöker ju inte fylla ditt kök med toalettprylar, lika så måste du tänka med din sida vad är logiskt att ha på sidan om jag har denna nischen?

En sida utan innehåll

Det är sällan helt tomt på webben, att du får en helt tom, vit sida. Det jag kategoriserar som en sida utan innehåll är de som inte längre är dynamiska och uppdateras med relevant information. Alltså skräpsidor. Olika slag innehåll har olika slags hållbarhet, lika mycket som i ditt fysiska rum. För att sätta det i perspektiv, i ditt hem har du stabila möbler som kan hålla i flera år och sedan har du förbruknings saker som har en kortare livstid.

Hur lång livstid har ditt innehåll

Om du skriver om ett event som du ska gå på eller hålla i, är detta bara relevant en kort stund. Helt enkelt tills eventet har passerat. Som ett ljus som du tänder, när det har brunnit ut kommer du att ersätta det med något annat. Det är viktigt att du visar att du bryr dig om ditt rum på webben som du bryr dig om ditt rum IRL.  Har du något på sidan som inte längre är relevant för dina besökare?

En sida utan innehåll pin

Hitta ditt sätt att möblera din sida

När jag bygger upp webbsidor brukar jag tänka dom som rum där besökarna kommer att gå in. Att måste vara logiskt placerat och det ska kunna navigera utan problem. Som ett hem har ett:

 • Kök
 • Badrum
 • Sovrum

Måste en sida ha liknande delar:

 • Vad kan jag få ut av din sidan? (Presentation av både dig och din sida)
 • Hur kan jag få kontakt med dig? (Kontakt uppgifter, kanske ett formulär)
 • Vad händer just nu? (Vad jobbar du med just nu eller annat som händer i ditt liv)

Vissa sidor behöver fler rum, men det minsta delarna du behöver är tre. Visst låter det väldigt logiskt nu?! Men sen ska vi ju också fylla dessa med innehåll, för att en sida utan innehåll är inte värt mycket idag på webben.

Vad behöver din sida

Vad vill du ge dina besökare? En av de svåraste och lättaste frågorna att svara på. Saker som jag ofta stöter på olika webbsidor som känns behövs detta?

 • Kalender som visar vilket datum du publicerat
 • Klocka
 • Statistikräknare
 • Dina alla taggar på inläggen
 • Trasig bild
 • Länkar som inte längre fungerar

Det luriga är att bygga din sida med tillräckligt med information så att ditt budskap når fram klart och tydligt. För allt som inte är där för att stödja ditt budskap sänker värdet på din sida.

Slutsats

Du behöver hitta vad du vill ge för budskap med din sida för att kunna möblera den rätt. En lite extra sak att centrera texten är som att utgå med alla möbler från mitten av rummet. Det är både enklare och bekvämare att utgå från sidorna/väggarna för att skapa en bekväm miljö för dina besökare.

Vad är det du vill ge för budskap med din sida? Lämna en kommentar med hur du tänker kring att få din sida att gå hand i hand med ditt budskap.

Varför jag går upp klockan 5 på morgonen

Men du jobbar ju hemifrån du kan gå upp när du vill? Varför gå upp klockan 5? Först och främst nej jag är ingen morgon människa. Har alltid älskat kvällar och nätter. Det var länge som jag sa – Jag är ingen morgon människa.

Att gå upp klockan 5

Att gå upp tidigt på morgonen har väldigt lite med morgonen att göra. Det har göra med vad du gör på kvällen.

Hur ser det ut innan vi går och lägger oss

Vad gör du innan du går och lägger dig egentligen? Jag brukade som de flesta tror jag, titta på tv innan jag gick och la mig. När klockan slog 22 brukade jag kolla på nyheterna och sedan gå och lägga mig. Det var verkligen inget bra sett att avsluta kvällen på. Under tiden jag kollade på tv så hade jag mobilen i min hand och skrollade ändlöst.

Jag räknade ofta med att jag gick och la mig 22 eftersom det var det sista jag gjorde, att kolla på nyheterna. Men de är inte slut för en 22.30 och sedan ska jag borsta tänderna, byta om och göra alla bestyr som behövs innan man går och lägger sig. Klockan va oftast över 23 när jag äntligen la mig i sängen och kollade en sista gång om det hade hänt nått på alla sociala medier.

Det är inte konstigt att det är svårt att komma upp på morgonen

Att gå upp klockan 5 på morgonen har mycket mer med när du kommer i säng och kan börja sova. Än att faktiskt gå upp tidigt på morgonen. Vi behöver våran sömn och kroppen kommer att göra allt för att få den sömnen den vill ha oavsett om du vill det eller inte. Därför är det viktigt att du tar ett aktivt val, hur vill du att dina kvälls rutiner/ritualer ska se ut?

Att gå upp klockan 5 pin

21.00 stänges alla notifikationer av och tvn

Nu när vi kan kolla på de programmen som sänds när vi vill, finns det ingen mening att titta på saker efter klockan 21.00. Det kan vara svårt att i början stänga ner allt och sedan göra nått annat som inte involverar att vara uppkopplad, via tv eller nätet. Jag läser så fort jag är klar med att borsta tänderna och så. Men det finns ju mängder av saker du kan göra som inte behöver involvera en uppkoppling. Som att pyssla eller annat som får dig att varva ner.

Klockan 5 den magiska timmen för mig

Länge gick jag upp klockan 6, för då går min sambo upp. Men så träffade jag Dorotea som har skrivit boken 5 am academy. Köpte boken slukade den och tänkte att varför inte testa att gå upp en timme tidigare, för att se om det gyllene snittet för mig. Det var det, klockan 5 är verkligen den bästa tiden för mig. Min kropp mår bra att få gå upp tidigt och sätta igång när man kan öppna fönstret och släppa in den där krispiga morgonluften.

Slutsats

Bli en kvälls människa där du värnar om din sinnesro och långsamt går ner i varv för att ta vara på dig själv. Du kan bara gå upp tidigt om du hinner sova dina timmar. Vågar du testa att förändra ditt liv och bli en person som har hunnit med mer än de flesta innan klockan slagit 10.00? Våga satsa på kvällsrutiner och en tidig morgon.

Organisering på söndag för att skapa en fantastisk vecka

Slapp söndag eller organisering söndag? Våra liva går fram i rasande fart, det är ibland att hänga med i allt som måste göras varje vecka. För att fixa det brukar jag avsätta lite tid på söndagen för att få en överblick i allt som ska göras nästa vecka. För att skapa en kontroll och inte uppleva måndagsångesten.

Organiserar du nästa vecka idag

Nyligen var jag på en föreläsning om olika ramverk, hur man kunde implementera det för att kunna fila fram det ultimata sättet för en själv att jobba på. Ramverk för att lätt kunna ge sig själv feedback som inte är tråkig och nedvärderande emot sig själv. För det blir lätt väldigt negativt när det inte blir som man hade tänkt sig. Och att använda sig och bestämma vilka ramverk man ska använda innan man påbörjar gör det lättare att se vad det var som lyckades och vad som inte fungerade utan att lägga för mycket tryck på sig själv.

Organisering på söndag för att skapa veckans ramverk

Vad förväntar du dig av veckan? Vad har du för planer? Vad vill du ha gjort? För att skapa en grym vecka använder jag mig av ramkomponenter, ett tråkigt ord för att skapa en organiserad vecka. Där du vet vad som kommer och vad du behöver och vill göra. Ramkomponenterna består av dessa byggklossar:

 • Välja
 • Sätta
 • Hålla
 • Ändra
 • Förklara
 • Påminna
 • Klargöra

För en fullt fungerande ramverk behöver du alla.

 • Välja vad du ska göra.
 • Sätta när du ska göra det.
 • Hålla dig till det.
 • Ändra om det inte fungerar, för att förbättra.
 • Förklara vad som ska göras eller behövs genomföras.
 • Påminna är viktigt om det inte är något som du ska göra direkt, påminnelser kalender är bästa sättet.
 • Klargöra vad det är du vill uppnå och hur du ska göra det.

Det är inte så att du behöver skriva varje punkt för varje liten sak du ska göra. Det du kan göra är att använda dig av det för att bygga din vecka.

Organiserar du nästa vecka idag pin

Listor och massa listor på papper eller digitalt?

Det blir ju en del listor och saker som man ska planera in under veckan speciellt om du som jag har eget företag eller varför inte sköter ett helt hem. Du har friheten och bördan att skapa din dag hur du vill. Jag personligen kör med både papper och digitalt. Men oftast med en digital lista som Trello. Men det handlar ju inte vad som funkar för alla andra utan vad som fungerar för dig. Testa dig fram och ge inte upp, utvärdera varför inte vissa saker fungerade eller varför de fungerade.

Hur ser dina söndagar ut?

Projekt bloggare i Göteborg och runt om

Det kändes som att det var för lite träffar i Göteborg för bloggare. Därför startade jag bloggare runt om Göteborg, för att just vi bloggare behöver prata av oss ibland. Träffa likasinnade och helt enkelt snacka om vår passion att blogga. Om du bor nära Göteborg och vill vara med hittar du gruppen här.

bloggare runt om göteborg

Som vanligt är det semestertider just nu vilket gör att vi har inte kickat igång träffarna än. Den 27 juli kommer vi ta en fika och tjöta av oss. Men under hösten kommer det att starta på allvar och då kommer träffarna dugga tätt.

Bloggare i Göteborg

Är du en bloggare i Göteborg eller runtom, hoppa in och bli en del av gruppen och gemenskapen! Vi behöver fler som dig som brinner för sin blogg. Är det något du undrar över hör av dig med ett mail eller en kommentar till detta inlägget.